Now Reading
Romania va intra in concursul Eurovision 2011 in 12 mai

Romania va intra in concursul Eurovision 2011 in 12 mai

Romania va intra in concurs in cea de-a doua semifinala Eurovision 2011, s-a stabilit luni, 17 ianuarie, la Dusseldorf. Organizatorii concursului au desfasurat ieri tragerea la sorti pentru repartizarea tarilor participante la editia 2011, in cele doua semifinale Eurovision (din 10 si 12 mai).

Dintre cele 43 de tari inscrise la editia din acest an, la extragere au participat numai 38, deoarece cele cinci mari tari (Marea Britanie, Spania, Germania, Italia si Franta, cu cele mai importante contributii financiare) vor intra direct in finala din 14 mai.

In urma extragerii s-a stabilit ca Romania, reprezentata de trupa “Hotel FM“ cu piesa “Change“, va intra in concurs in semifinala din 12 mai, in cea de-a doua parte a competitiei. Alaturi de noi vor evolua inca 18 tari: Austria, Belgia, Bosnia si Hertegovina, Cipru, Moldova, Slovacia, Olanda, Ucraina, Suedia, (in prima parte a semifinalei), Belarus, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Israel, Irlanda, Letonia, Macedonia si Slovenia (in a doua parte a semifinalei). Acestea vor fi tarile care vor vota pentru Romania in 12 mai, la care se adauga si trei dintre cele cinci finaliste: Italia, Germania si Franta.

See Also

Prima semifinala a concursului Eurovision va avea loc in 10 mai cand vor evolua reprezentantii a 19 tari: Albania, Armenia, Elvetia, Finlanda, Georgia, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Turcia (in prima parte a semifinalei), Azerbaidjan, Croatia, Grecia, Islanda, Lituania, Malta, Portugalia, San Marino si Ungaria (in a doua parte a semifinalei). Ei vor fi votati si de doua dintre cele cinci tari mari calificate direct in finala: Marea Britanie si Spania.Ordinea exacta de intrare in concurs a fiecarei tari va fi stabilita de organizatori la jumatatea lunii martie.

Finala concursului Eurovision 2011 va avea loc in 14 mai si va avea 25 de tari concurente: cate 10 calificate in fiecare semifinala si cele cinci mari tari participante direct in finala. Cele trei competitii (din 10, 12 si 14 mai – transmise in direct la TVR) se vor desfasura pe scena din Arenele Fortuna, Dusseldorf, dupa ce, la editia de anul trecut, trofeul Eurovision a fost castigat de Germania reprezentata de Lena cu piesa “Satellite“.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top