Now Reading
Romania a intrat in finala Eurovision 2011

Romania a intrat in finala Eurovision 2011

Sambata, 14 mai, de la ora 22.00, TVR 1, TVR HD si TVR International vor transmite in direct finala Eurovision 2011. Romania se va numara printre cele 25 de tari care vor evolua in aceasta etapa finala a concursului si este printre putinele tari (daca nu singura), care a reusit performanta de a intra de fiecare data in finala Eurovision de cand exista sistemul de departajare prin semifinale.
Tarile care vor evolua sambata seara la Dusseldorf sunt cele 10 calificate in fiecare semifinala si cele cinci mari tari participante direct in finala. Prin tragere la sor?i s-a stabilit ca Romania va fi a 17-a tara care va intra in concurs, ordinea de sambata fiind urm?toarea: Finlanda, Bosnia-Hertegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franta, Italia, Elvetia, Marea Britanie, Moldova, Germania, Romania, Austria, Azerbaijan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia si Georgia.

Romanii din ?ar? nu vor avea dreptul sa voteze trupa Hotel FM, in schimb romanii din toate celelalte 42 de tari care au participat in acest an la Eurovision vor putea sa voteze piesa noastra urmarind transmisiunea postului televiziunii publice din tara in care se afla.
Spre deosebire de cele doua semifinale cand au fost anuntate doar tarile care s-au calificat, sambata vor fi acordate note si se va intocmi clasamentul final. Ca de fiecare data, notele vor reprezenta 50% punctajul primit de la toate cele 43 de jurii de specialitate (jurizarea va avea loc vineri seara) si 50% televot in toate cele 43 de tari (in transmisiunea de sambata seara).
Pentru Romania notele vor fi anuntate de Malvina Cservenschi.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top