Now Reading
Festivalul international de muzica “George Grigoriu” si-a redeschis portile pentru publicul brailean! Ziua I : recenzie + poze

Festivalul international de muzica “George Grigoriu” si-a redeschis portile pentru publicul brailean! Ziua I : recenzie + poze

In aceasta seara, cel mai important festival international de muzica gazduit de orasul Braila,festivalulGeorge Grigoriu” si-a redeschis portile atat pentru concurentii sositi din 12 tari cat si pentru publicul brailean amator de muzica buna si mereeu descoperitor de noi talente. Anul acesta festivalul ‘George Grigoriu” se afla la cea de-a saptea editie si a fost organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Braila.
Cei in ale caror maini se afla destinele celor 24 de participanti din acest an, juriul acestei editii a festivalului, este format din: Marius Teicu, (compozitor) presedinte, Rumiana Nacheva, (organizator si producator al Concursului International de muzica usoara Silver Yantra, Veliko Tarnovo – Bulgaria), Eliane Dambre, (producator, Elvetia), Titus Andrei, (Radiodifuziune), Horia Moculescu, (compozitor), Andreea Andrei, (textier), Cornel Cristei (compozitor).
Prima seara a concursului a fost prilejul in care am descoperit cateva talente, atat de pe plan local, cat si international, insa nu pot sa nu constat faptul ca cei de afara sunt mult mai organizati din punct de vedere vocal si al show-ului. Insa este cert faptul ca si tara noastra nu duce lipsa de adevarate talente.
Am sa incerc sa fac o scurta descriere a prestatiei fiecarui concurent in parte, cu precizarea ca fiecare dintre ei a trebuit sa cante doua piese: una apartinand regretatului compozitor George Grigoriu si o a doua la alegere, fie din repertoriul propriu, fie din cel international.

1. Igor Mitrovic – Macedonia, este cel ce a spart gheata in acest an. Mi-a placut timbrul sau vocal si, in mod special, stilul pop-rock abordat cu o oarecare maturitate pentru un artist aflat la inceput de drum pe planul recunoasterii sale internationale. Igor a debutat la varsta de 6 ani, a obtinut pana acum numeroase premii la festivalurile internationale si beneficiaza si de un impresar de origine italiana. Igor a interpretat piesele “Niciodata niciodata” si “Malechka” ( cu care a intrat in preselectia nationala macedoneana a Eurovisionului de anul trecut) si ne-a lasat si un scurt mesaj pentru toti cititorii Star Gossip.

2. Timea Antal sau micuta( doar de statura) concursului este originara din Huedin, Cluj si spre incantarea mea, si in pofida emotiilor pe care a marturisit ca le-a avut pe scena, Timea s-a prezentat chiar foarte bine in aceasta seara. Pentru mine personal intra in topul 3 al serii. Timea a interpretat piesele “O fata si-o chitara” si “Spune-mi daca vrei“, compozitia lui Gabriel Baruta ( liderul trupei Hotel Fm si compozitorul piesei reprezentante a Romaniei in acest an, “Change”). Iata mesajul lui Timy, asa cum ii spun prietenii, pentru voi:

3. Eleanor Cassar – si una dintre cele mai bune voci din aceasta seara este originara din Malta si se afla in Romania pentru a patra oara. Eleanor este castigatoarea festivalului Cerbul de Aur din anul 2004 precum si detinatoarea a numeroase trofee la festivaluri internationale din Tenerife, Shanghai, etc. Eleanor a interpretat piesele “Nu se poate trai fara dragoste” si “Someday“. Iata mesajul ei pentru cititorii nostri:

4. Ioana Maria Repciuc – o pot considera o prezenta in standardele acestui festival, insa doar atat. Este originara din Oradea, are studii de actorie si detine trofee la festivalurile ce marcheaza debutul in jazz. Ea a ales piesele “Sperante vis, sperante flori” si “Dor de viata” a regretatei Aura Urziceanu.

5. Angie Ott – una dintre aparitiile ce mi-au placut cel mai mult si care m-au incantat prin delicatete si sensibilitate, Angie este originara din Elvetia, a urmat studiile Conservatorului din SUA si a ales sa incante publicul brailean in aceasta seara cu piesele ” Steaua iubirii” si “Neverland“, o compozitie proprie, realizata in urma unui accident al unui bun prieten al sau, in mod ironic, cu cateva zile inaintea de moartea legendarului Michael Jackson.

6. Bernice Chitiul – “micuta” festivalului, de data aceasta, insa, dupa varsta, Bernice avand numai 16 ani insa o voce ce poate deveni de aur, daca va fi lucrata asa cum trebuie si de asemenea promovata la adevarata valoare. Bernice este originara din Bistrita, a castigat numeroase premii la festivalurile de copii si are studii de pian, urmate la Liceul de Muzica. “Micuta” a ales sa incante publicul cu piesele “Eternitate” si “Trurli, Trurli“.

7.Miroslava Filipovych – si in mod clar preferata mea in aceasta seara. Miroslava a fost singura concurenta 100& naturala, 100% dezinhibata pe scena, 100% traind cu intensitate fiecare moment al prestatiei sale, si singura care pe langa voce a stiut ca o prestatie scenica de calitate inseamna si un show bine realizat. Miroslava este originara din Ucraina, este actrita, cantareata si critic de teatru, cu numeroase premii internationale la activ. Ea a interpretat intr-un mod unic piesa “Fetele cu ochi albastri” si in mod genial piesa din repertoriul ucrainean piesa “Paterian rai ( Paradisul pierdut)“. Evident ca nu puteam rata sansa de a lua de la Miroslava un mesaj pentru voi:

8. Ruxandra Dragomir – originara din Calarasi. Pe Ruxandra am perceput-o drept “Elena Gheorghe a serii” , nu stiu insa daca a fost cea mai buna alegere de prezentare a prestatiei scenice. Ruxandra a participat la festivalul “Mamaia Copiilor” si si-a ales sa cante piesele “Dragostea” si “Prin ochii tai pot visa“.

9. Muqeria Khatuna – originara din Georgia. Artista este un alt talent ce sper ca va fi vazut de cine trebuie si promovat la adevarata valoare. Are studii de pian si canto la conservatorul din Tbilisi si a cantat in aceasta seara piesele ” Dragostea mea de-o viata” si “Tbilisi” ( piesa dedicata Gruziei). Ea ne-a lasat un scurt mesaj in rusa, si va garantam ca va transmite toata dragostea ei.

10. Janno Mangli – din Estonia. Baiatul cu ochi albastri este absolvent al Academiei de Teatru si Muzica din Belarus si are la activ premii internationale. Mi-a placut totala lui dezinvoltura pe scena, pe piesele ” O clipa cu tine” si ” Alikas“. Iata ce v-a transmis Janno:

11. Seara de concurs a fost incheiata de catre, evident, o trupa braileana, infiintata anul acesta, in luna martie. O orchestra si o voce speciala, acestea sunt ingredientele trupei The Gamblers, ce a facut deliciul publicului brailean, cu piesele “Frumoasa fata” si “Cui ii pasa de mine“.

Dupa seara de concurs si pauza fireasca, seara de festival a continuat cu recitalul fostului castigator, de anul trecut, Alexandru Anghel, ce a interpretat in mod maiestuous, alaturi de orchestra Big Bandului Radio, condusa de Ionel Tudor, coveruri din repertoriul international.

Momentul mult asteptat i-a apartinut lui Marcel Pavel si, trebuie sa spun ca maretia glasului unuia dintre cei ce se pot numi cu adevarat artisti in Romania, m-a fascinat pe deplin. Recunosc ca pana acum nu am mai mai avut ocazia sa il ascult pe Marcel live, insa dupa seara asta, stiu ca mi-ar placea sa il ascult mult timp de acum inainte. Cu un periplu prin piese proprii, hituri mai noi sau mau vechi, hituri apartinandu-i lui Tom Jones, al carui fan si este, si piese de opera, cantate intr-un mod ce a taiat rasuflarea publicului aflat in Casa de Cultura a Tineretului, din Braila, Marcel Pavel a incheiat intr-un mod extraordinar, un mod ce te face sa exclami, “DA, exista si voci in Romania!” prima seara a concursului “George Grigoriu”.

See Also

Momentul special al artistului a constat in prezentarea pe scena braileana a surorii sale, Gina Pavel, o voce la fel de minunata ca a lui Marcel Pavel, ce a oferit o interpretare proprie uneia dintre cele mai frumoase piese de dragoste, “Je t’aime” ( Lara Fabian).

Maine, in a doua seara a concursului, alti participanti vor infrunta scena, publicul si propriile emotii, pentru sansa la marele premiu oferit in acest an in cadrul acestui festival, un autoturism marca Audi A3. Recitalul surpriza va fi oferit de catre talentatii baieti din trupa Distinto, alaturi de frumoasa cu voce de aur, Ianna.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top