Now Reading
Festivalul International George Grigoriu: Ziua II ( poze & mesaje video ) + scurta recenzie concert Distinto & Ianna

Festivalul International George Grigoriu: Ziua II ( poze & mesaje video ) + scurta recenzie concert Distinto & Ianna

Seara de sambata a fost din nou prilejul pentru publicul brailean de a se intalni cu noi talente ale muzicii usoare, din Romania si veniti din strainatate, toti cu dorinta de a castiga marele premiu al festivalului International “George Grigoriu” si, unii dintre ei, de a fi declarati cele mai bune voci ale editiei a saptea a acestui festival.
Pot spune ca seara de astazi a fost o seara mult mai grea, cu mult mai multe voci bune decat cea de ieri, si cu mult mai multi posibili candidati la pozitia de castigator al trofeului.
Facand o scurta descriere a fiecarui concurent din aceasta seara in parte, am sa rezum astfel:

1. Diana Pashuk – Belarus: cantareata, profesoara de canto, regizoare, Diana a debutat in aceasta seara intr-o nota ce as putea-o incadra in standardele obisnuite. O voce buna, un fizic de invidiat, insa prea multa platitudine, din punctul meu de vedere.

2. Ovidiu Lazar – Oradea: in varsta de doar 16 ani, Ovidiu a fost una dintre vocile ce au reusit sa ma captiveze in aceasta seara. “Eternitate” ( George Grigoriu) si “Oare” ( Marcel Pavel) au fost piese cantate intr-o maniera proprie, insa intr-un mod impecabil…si unde mai pui ca Ovidiu este are numeroase premii obtinute la festivalurile de muzica nationale si internationale..viitorul suna, in mod cert, bine pentru el.

3. Vanessa Ilieva – Bulgaria : cu numeroase premii nationale si internationale la activ si cu o prezenta eleganta, Georgiana se numara printre vocile bune ale serii, insa la fel de fade….de lipsite de emotia transmiterii mesajului.

4. Dragos Mihai Paraschiv – Focsani, un rebel fara cauza, asa l-a putea numi pe tanarul ce a reusit in aceata seara sa starneasca aplauze furtunoase din partea publicului. Stilul pop -rock abordat cu lejeritate cu siguranta l-a facut remarcat pe Dragos si in ochii juriului. Tanarul a absolvit Liceul de Muzica si Arte din Focsani si are la activ premii nationale, inclusiv marele trofeu la festivalul “Mamaia copiilor”.

5. Glowka Malgorzata: Polonia – sau cea mai frumoasa aparitie feminina pe parcursul intregului festival. O blonda superba, ce este in prezent vedeta unuia dintre cele mai importante show-uri ale televiziunii poloneze, o voce bine lucrata si o atitudine romantica, dar ferma, sa fie oare ingredientele suficiente pentru succes?

6. Andrei Ciobanu: Bacau – nu vreau sa fiu rautacioasa, insa nu mi-a inspirat nimic, poate doar mi-a starnit zambete la “show-ul” oferit impreuna cu cele doua dansatoare. De remarcat insa faptul ca a fost singurul ce a avut doua dansatoare ca “backing”. Pacat de alegerile facute, caci Andrei este un tanar cu studii muzicale la activ, inclusiv Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, insa se pare ca nu e suficient doar atat.

7. Valentin Triboi – Moldova: il pot defini in mod cert Catalin Joan al Festivalului George Grigoriu cu o voce ceva mai buna, mai lucrata, insa cu acelasi look adolescentin si cu aceeasi atitudine degajata. Valentin a ales ca piesa din repertoriul propriu cantata in aceasta seara sa fie cea ce ii apartine profesorului sau de canto.

8. Diana Prepelita sau Dya – Iasi: evident ca o stiti din colaborarea fructuoasa cu Costi Ionita, din faptul ca a castigat concursul Eurovision Junior, stim cu totii ca este o mica minune a scenei muzicale romanesti, insa nu mi se pare oarecum corect ca un artist deja lansat si cunoscut in Romania sa participe la un concurs destinat, sa spunem, persoanelor mai putin publice, pentru ca notorietatea sa ii poate oferi un avantaj.

See Also

9. Antonio Marino – Italia: domnul – voce si eleganta al serii, asa pot descrie, pe scurt, prestatia scenica a uneia dintre cele mai bune voci si a celei mai bune atitudini, de pe parcursul intregii editii ale acestui festival. Antonio a aratat in aceasta seara faptul ca scena este o a doua casa pentru el, un loc unde are multe de oferit publicului. Sper sa se numere printre castigatorii de maine seara.

10. Minodora Dedis – Galati, sau domnisoara voce si atitudine a serii. Clar in topul trei al celor mai bune voci ale acestui festival, o atitudine demna de un star international si o voce fantastica. Minodora este obisnuita cu festivalurile, sper insa sa aiba parte de promovarea pe care o merita, la adevarata sa valoare.

11. M-Studio – Moldova: si daca seara de ieri a fost incheiata de o trupa braileana, astazi a fost seara basarabenilor sa fie ulitimii in concurs, insa, clar nu cei din urma. M Studio este o trupa cu o experienta artistica bogata in Republica Moldova si care au adus un suflu nou astazi, pe scena braileana, prin stilul muzical abordat.

Dupa recitalul trupei brailene Orfeu, a urmat probabil cel mai asteptat moment al serii, recitalul talentatilor baieti de la Distinto, impreuna cu frumoasa Ianna.

Atmosfera a fost una de vis, una parca inspirata dintr-o poveste. In mod cert in Romania exista valori, insa pacat ca nu sunt promovate asa cum ar trebui. S-a cantat de la piese de opera celebre, pentru ca e cunoscut faptul ca Distinto este singura trupa de tenori de la noi, la coveruri precum “Langa mine” ( Nicola), “Con te partiro” (Andrea Bocelli), “New York New York ” , moment apartinandu-i in exclusivitate Iannei, dar si piese proprii precum “Te am“. Publicul a fredonat fiecare piesa si a vibrat la fiecare ridicare de voce celor trei baieti, Tavi, Marius si Mihai.
Pe final am luat o scurta declaratie de la Distinto si de la Ianna despre cum s-au simtit la Braila si un mesaj pentru voi, cititorii Star Gossip.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top