Now Reading
Roman in finala nationala a Republicii Moldova pentru Eurovision 2012

Roman in finala nationala a Republicii Moldova pentru Eurovision 2012

In timp ce in Romania inca se pun la punct detaliile selectiei nationale pentru Eurovision 2012, moldovenii si-au ales deja finalistii pentru cel mai important festival de muzica din Europa. Un juriu de specialitate a audiat cele mai bune 60 de piese inscrise in competitie si 20 dintre ele s-au calificat in finala nationala ce se va desfasura pe 10 martie la Chisinau.

Mare surpriza a competitiei a fost Leria, o tanara interpreta de origine moldoveneasca, dar care locuieste la Moscova. Artista a impresionat juriul prin vocea sa extraordinara si s-a calificat in mare finala cu o piesa compusa de un renumit autor din Cipru, Michalis Antoniou, versurile fiind scrise de un tanar textier roman, Alexandru Busa.

Alexandru Busa si-a inceput cariera de jurnalist la varsta de 13 ani fiind selectat de catre actualul supervisor oficial din partea EBU al concursului Eurovision Junior , Sietse Bakker, sa faca parte din echipa editoriala a celui mai important portal online dedicat concursului Eurovision – esctoday.com.

Alexandru a scris versurile piesei “A ray of sun” care s-a calificat in finala nationala a Republicii Moldova pentru Eurovision 2012. Pe data de 10 martie, 21 de finalisti se vor intrece pentru a castiga biletul moldovean spre Baku, Azerbaijan.

See Also

Adevarul este ca nu ma asteptam ca piesa mea sa se califice in finala din Moldova, dar am primit vestea cu mare bucurie. Am inceput deja sa lucram la prezentarea scenica si grafica. Am mare incredere ca vom obtine un rezultat bun la Chisinau, poate chiar vom castiga.“, a spus textierul in varsta de 19 ani.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top