Now Reading
Regulament, lista vocilor si program Eurovision 2012

Regulament, lista vocilor si program Eurovision 2012

Au inceput inscrierile pentru Selectia Nationala Eurovision 2012, avem lista vocilor recomandate de TVR compozitorilor, regulamentul si multe alte detalii! Lucruri se misca foarte repede, ceea ce este foarte bine pentru Romania!

Finala europeana Eurovision 2012 va avea loc in Azerbaijan in data de 26 mai.

Iata care sunt artistii:

Aurelian Temisan
Akcent
Alex Velea
Alexa
Alexandra Stan
Alexandra Ungureanu
Alin Vaduva
Alina Eremia
Anamarie Dancs
Anda Adam
Andra
Andreea Banica
Antonia
Blaxy Girls
Bogdan Bradu
Catalin Josan
Claudia Pavel
Connect-R
Costi Ionita
Cristian Sanda
Cristina Vasiu
Dalma
Dan Balan
Delia
Desperado
Directia 5
Dj Project
Dya
Edward Maya
Elena Gheorghe
Ellie White
Fly Project
Giulia
Holograf
Horia Brenciu
Hotel Fm
Inna
Ionut Ungureanu
Irina Popa
Jasmine
Kamelia
Keo
Laurentiu Cazan
Laurentiu Duta
Leo Iorga
Liviu Teodorescu
Lora (Wasabi)
Loredana Groza
Lucia Dumitrescu
Luminita Anghel
Mandinga
Marcel Pavel
Maria Radu
Mihai Traistariu
Miki
Monica Anghel
Mona ( feat Liviu Hodor)
Morandi
Natalia Barbu
Nico
Nicola
Noni
Ovi
Pasager
Pasha
Paula Seling
Pepe
Proconsul
Razvan Krivach
RedBlonde
Silvia Stefanescu
Simona Nae
Smiley
Stefan Banica Jr.
Tabasco
Taxi
Tavi Colen
The Marker
Tica Alexe
Tony Tomas
Tara
Voltaj
Vunk
Zero

Regulament:

In perioada de inscriere la concurs 06.02.2012 – 23.02.2012 (data postei) – autorii unor creatii muzicale originale (versuri si muzica), care ar putea reprezenta Romania la Eurovision 2012, sunt invitati sa trimita pe adresa TVR din Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti, sau sa depuna la Registratura TVR, un plic inchis continand urmatoarele documente: a) un CD, MD sau DAT, continand varianta finala a piesei muzicale si o versiune negativ, fara voce solist dar cu backing vocals pentru a fi folosita ca versiune karaoke.
Piesele nu pot sa depaseasca 3 minute. Nu sunt admisi mai mult de 6 interpreti pe scena. Textul piesei nu trebuie sa aiba caracter obscen sau politic. Juriul trebuie sa aiba in vedere ca piesele admise pentru faza urmatoare vor trebui cantate pe negativ, care sa nu contina backing-vocals si efecte vocale computerizate; toata partea vocala va fi live. Interpretii si autorii piesei inscrise in concurs (compozitori si textieri), trebuie sa aiba cetatenie romana sau dubla cetatenie. In cazul unei melodii care are mai multi compozitori, cel putin unul trebuie sa aiba cetatenie romana. Aceeasi regula se aplica si in cazul in care melodia are mai multi textieri. In cazul in care un autor opteaza pentru un interpret/formatie care nu se regaseste pe lista recoman- data de TVR, Juriul isi rezerva dreptul de a solicita schimbarea interpretului/formatiei, recomandand un artist/o formatie din lista propusa de TVR. In cazul in care autorul refuza sa respecte decizia juriului, piesa va fi, in mod automat, exclusa din concurs si inlocuita cu urmatoarea piesa, clasata in urma preselectiei.
Participantii la concurs isi asuma conditia obligatorie si eliminatorie ca piesa muzicala (muzica si/sau text) sa fie originala, sa nu afecteze drepturi detinute de terti, sa nu fi fost editata pe niciun suport audio sau video si sa nu fi fost difuzata pe niciun canal de radio, televiziune sau Internet sau adusa la cunostinta publicului in orice mod, integral sau secvential, pana la data de 1 septembrie 2011. In cazul in care, in orice faza a concursului, vor fi depuse dovezi de catre orice tert cu privire la incalcarea de catre o piesa a conditiei obligatorii si eliminatorii de mai sus, respectiva piesa va fi descalificata de catre 4 organizatori.
Preselectia se va desfasura in zilele de 28 si 29.02.2012, cand va avea loc jurizarea pieselor validate de catre notar in data de 27.02.2012. Juriul, alcatuit din minim 9 – maxim 11 specialisti (compozitori, interpreti, presa muzicala, profesionisti de radio si de televiziune) va audia piesele autorilor inscrisi in concurs in perioada de inscriere sus mentionata. 10. Din numarul total de melodii inscrise la concurs, numarul pieselor selectate va fi de minim 12 si maxim 17. 11. In perioada 01-4.03. 2012, autorii care au primit recomandarea de a schimba interpretii isi vor reinregistra creatiile cu noii artisti, alesi tinand cont de recomandarea Juriului. TVR pune la dispozitia acestora, la cererea lor, studioul muzical propriu, pentru suprapunerile pe negativ ale noilor voci.
Incepand cu data de 5.03.2010, piesele vor fi postate pe site-ul www.tvr.ro/eurovision, pentru ascultarea si analizarea lor de catre toti cei interesati.
Selectia Nationala va avea loc in data 10.03.2012, in aceasta faza participand cele mai bune minim 12, respectiv, maxim 17 piese rezultate in urma preselectiei.
Modalitatea de jurizare va fi astfel: 50 % Televot si 50% – Juriul National, alcatuit din specialisti (compozitori, muzicologi, interpreti, textieri, realizatori/producatori dedivertisment radio tv, regizori muzicali radio tv), in numar impar, minim 9.
Juriul de specialitate va acorda puncte de la 1 la 12, astfel: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12. Fiecare punct se va acorda o singura data cate unei piese.  Pentru aceasta, membrii Juriului vor avea la dispozitie minim 15 minute de la interpretarea ultimei melodii din concurs.

See Also

Pentru transparenta, este permisa prezenta unui numar de 3 reprezentanti ai presei in zona calculatorului in care se primesc voturile populatiei.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top