Now Reading
Extreme Close Up with COCO CHANEL

Extreme Close Up with COCO CHANEL

“Daca te-ai nascut fara aripi, nu face nimic pentru a le impiedica sa creasca…”

Misterioasa pentru apropiati, inversunata sa stearga orice urme ale trecutului, ale originilor ei , ale familiei insesi, Gabrielle Chanel a fost de-a lungul intregii sale existente o “femeie in afara tiparelor”, o persoana in afara normelor intr-o societate conformista, o personalitate independenta, amibitioasa si sigura de destinul ei iesit din comun.

Nu prea exista oameni celebri, barbati sau femei, care sa nu o fi cunoscut, astfel ca viata ei se confunda cu istoria perioadei interbelice. Cocteau, Picasso, Max Jacob, Reverdy, Misia Sert , prietena ei dintotdeauna , Diaghilev, Stravinski, apar cu totii in viata ei, caci au fost martori intimi ai unei aventuri extraordinare.

Descriind o cariera agitata, vreau sa va povestesc viata unei femei unice, trasand totodata cronica a saptezeci de ani ai secolului  XX.

Chanel tine moda departe de barbarie si o completeaza astfel cu toate valoriile clasice: motiv, naturalete, durabilitate si bucuriia placeri.

Fara Gabriele Coco Chanel nu am avea aceea rochie neagra, parfumul N#5, the tweed pantsuit, bijuteriile, pantofii bicolor si multe alte lucruri clasice, care vor dura cu siguranta secole de acum inainte.

Toate acestea sunt un dar pentru cineva care nu a studiat designul, care a invatat cum sa coasa intr-un orfelinat, si care a incercat o cariera in cabaret in Provece, in sudul Frantei. A fost acolo de unde are nickname-ul – Coco.

See Also

Ea a eliminat excesul din toate, a pus baza unui nou concept de luxury: puritate si esentializare, pentru ca “nimeni nu este atat de prost incat sa confunde simplitatea cu saracia

Imbracamintea ei a fost o dovada in acest sens: ea a fost mereu inspirata de mediul inconjurator. De exemplu, in 1913, observand un tricou purtat de  un oarecare  perscar Norman, ea a lansat marinirére: un tricou cu dungi albe si albastre, care a devenit mai apoi “uniforma” femeilor in vacanta de vara din statiunea de pe litoralul Deauville.

In 1921, Coco Chanel a lansat parfumul par Excelenta , N#5. Dupa aproape un secol, este inca cel mai bine vandut parfum din lume. Creat de chimistul Ernest Beaux, a fost o descoperire pentru cel putin trei motive: a fost prima daca cand esenta naturala si cea sintetica au fost mixate; numele ( care provine de la a cincizecea sicla realizata de Beaux) este de ani lumina distanta de Nuits de Chine si Désir Princier in circulatie in momentul de fata si stinca, un simplu parallelepiped, taiat cu Art Nouveau style. A avut asa de mult succes incat numarul norocos al lui Coco Chanel a devenit 5.

Mai jos aveti cateva poze! Revenim in cursul saptamanii cu continuarea povesti. Asteptam pareri!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top