Now Reading
Pe 28 mai, mergem la Pink Martini la Timisoara!

Pe 28 mai, mergem la Pink Martini la Timisoara!

Pink Martini, „micuta orchestra” formata din 12 muzicieni a caror muzica imbina stiluri muzicale din toate colturile lumii, va sustine primul concert la Timisoara, in data de 28 mai 2012, la Sala Olimpia (Constantin Jude).

„Scriem o multime de piese, dar cântam ?i piese precum «Andalucia» a lui Ernesto Lecuona, „Amado Mio”, din filmul „Gilda” al Ritei Hayworth sau „Kikuchiyo to mohshimasu” al formatiei janopeze Hiroshi Wada & His Mahina Stars. In acest sens, suntem un fel de arheologi in domeniul muzical, fiindca sapam prin inregistrari din trecut sa redescoperim cântece minunate”, spune liderul formatiei.

Pink Martini este o trupa americana fondata in Oregon de catre Thomas Lauderdale, actualul pianist al trupei. Alaturi de el, din trupa mai fac parte China Forbes (vocal), Robert Taylor (trombon), Gavin Bondy (trompeta), Brian Lavern Davis (percutie, tobe, conga), Derek Rieth (percutie), Martín Zarzar, Phil Baker, Timothy Nishimoto (vocal, percutie), Nicholas Crosa (vioara), Pansy Chang (violoncel), Dan Faehnle (chitara), Maureen Love (harpa).

Lansat in 1997, “Sympathique”, primul disc al formatiei, a fost premiat cu platina in Franta si aur in Elvetia, Grecia si Turcia. De atunci, succesul formatiei a fost din ce in ce mai mare.

Muzicienii au concertat pe majoritatea scenelor mari ale lumii: Royal Albert Hall, Holyhood Bowl, Carnegie Hall sau Walt Disney Concert Hall sunt doar câteva dintre cele pe care formatia a avut o serie de spectacole sold-out.

See Also

„O forta originala in muzica contemporana… ce une?te mai bine decât orice alta formatie decalajul dintre muzica sofisticata si cultura pop”, asa ii descriu cei de la The Washington Times pe Pink Martini.

In cadrul concertului ce va avea loc la Sala Olimpia, in data de 28 mai 2012m incepând cu ora 20:00, Pink Martini va promova albumul „best-of” A retrospective.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top