Now Reading
Atentie la ochi: zona foarte sensibila

Atentie la ochi: zona foarte sensibila

Deosebit de sensibila, pielea pleoapelor merita cu adevarat un tratament special…

Atentie la ochi: zona foarte sensibila

Pielea pleoapelor este extreme de delicate si de o complexitate greu de imaginat: nu mai putin de sapte straturi, ceea ce sporeste riscul de umflaturi si tot felul de pungi – intrucat ochiu sta pe o mica pernita de grasime, ce are capacitatea de a se deforma la cea mai mica presiune. Muschii aflati in permanenta miscare determina aparitia primelo riduri si cute ale pielii.

Numai produse special

Produsele special pentru zona ochilor (antirid, anticearca, impotrica pungilor , pentru tonifiere), testate din punct de vedere oftalmologic si adaptate propriei sensibilitati sunt de preferat celor utilizate in mod obisnuit pentru restul fetei, indiferent de calitatea acestora. Aceeasi recomandare este valabila si pentru lotiuni si demachiant. De altfel, in majoritatea cazurilor , pe respectivele produse veti gasi formula “ a se evita zona ochilor”.

Arta aplicarii lor

Intodeauna in cantitati mici si cu multa delicatete se aplica o picatura si se maseaza cu miscari circulare, in sensul acelor de ceasoric. Produsele anticearcan si impotriva pungilor se aplica prin usoara presiune a buricelor degetelor , masand delicat, de la exterior spre interiorul ochiului, pentru a activa sistemul limfatic si pentru a se elimina apa acumulata in tesut.

Cum ne demachiem

Scoateti lentilele de contact (daca purtati!), turnati din produs – cam cat o nuca – pe un disc cosmetic: aplicati pe ochi timp de cateva secunde , fara a freca, pentru ca produsul sa patrunda bine in piele, alunecati usor tamponul spre tample, pana cand nu mai ramane nici-o urma de fard.

Sfatul dermatologului

See Also

Gimnastica ochiului: ciupiti in mod regulat pielea, de la baza sprancenei spre tampla, pentru a stimula pleoapa superioara, care are tendita sa se lase.

Ciurculatie slaba

In aceasta zona doar unul din trei vase sanguine functioneaza!

Sfatul cosmeticienei:

Discurile imbibate in ulei raman imbatabile in eliminarea oricaror urme de farduri rezistente la apa.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top