Now Reading
Festivalul international de muzica “George Grigoriu” Braila – la start

Festivalul international de muzica “George Grigoriu” Braila – la start

Noua editie a festivalului international de muzica, “George Grigoriu” Braila, organizat de catre Consiliul Judetean Braila – centrul de Creatie, o coproductie TVR 3 si Societatea Romana de Radiodifuziune va avea loc in acest an in perioada 18-20 mai. Festivalul concurs are drept scop promovarea muzicii usoare autentice, afirmarea si lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor interpretative in vederea plasarii lor in elita muzicii usoare romanesti si internationale si se desfasoara sub semnul numelui celui inscris in Cartea de Aur a muzicii usoare romanesti, George Grigoriu.
In cadrul editiei din acest an juriul este alcatuit din importanti oameni de muzica de rang national si international: Marius Teicu – presedinte, Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Oleg Volontir – Republica Moldova, Eliane Dambre – Elvetia, Martin Karnolski – Bulgaria.
Premiile pentru cei mai merituosi dintre talentatii concurenti reprezentanti ai tarilor: Bulgaria,Polonia, Belarus,Turcia, Rusia, Moldova, Estonia, Macedonia, Albania, Slovacia,Slovenia, Italia, Romania sunt substantiale, acestea reprezentand:
Trofeul George Grigoriu – Autoturism BMW seria 1
Premiul I – 2.500 euro
Premiul II – 2.000 euro
Premiul III – 1.500 euro
3 mentiuni a cate 500 euro
Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania
In fiecare seara, audienta va fi recompensata cu recitaluri muzicale de exceptie. In prima seara de concurs, pe 18 mai, artistii invitati fiind Antonio Marino – Castigatorul Trofeului 2011 si Fuego, Elena Mandru, castigatoarea Trofeului primei editii a festivalului George Grigoriu si Loredana tinand capetele de afis pe data de 19 mai, iar Angela Similea si Ovidiu Komornic vor incheia festivalul cu succes si cu frumoasele lor melodii de dragoste.
Fiecare zi de festival va fi transmisa in direct pe TVR3, incepand cu ora 19, iar pe data de 19 mai, in cea de-a a doua seara de concurs, festivalul va fi transmis in direct in cadrul emisiunii “Atentie se canta” de pe TVR 2.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top