Now Reading
Festivalul International George Grigoriu: Ziua 2 – Concurenti de calitate superioara + show exploziv marca Loredana

Festivalul International George Grigoriu: Ziua 2 – Concurenti de calitate superioara + show exploziv marca Loredana

A doua seara a festivalului international George Grigoriu Braila, s-a aflat sub auspiciul calitatii muzicale si al talentului superior celei dintai seri.
Am avut parte de show-uri live de exceptie din partea unor talente nationale, dar si de senzatii ale serii venite din afara.
Pe scurt, lista concurentilor i-a inclus pe:

1. `Vasile Olaru, profesor de muzica la Liceul de Arte din Republica Moldova, are 25 de ani si a absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte plastice. Este membru al unei formatii de rock din tara sa natala. A interpretat piesele “Nu suntem ingeri” – George Grigoriu si ” Doar ea” – Valentin Bodian.

2. Iulia Elena Manolache – sau copilul minune al serii. Are doar 16 ani, insa o voce si o prezenta scenica incredibile. Vine din Barlad, studiaza vioara la Scoala de muzica Tonitza, face parte din Asociatia Soul Music, care i-a decernat de curand trofeul sau de aur si castigat premii importante la concursuri muzicale precum: Cerbul de Aur Junior, Romanian Top Kids, festivalul Aurelian Andreescu. A fascinat audienta cu piesele: “Rug” – Vasile Sirli si “Cui ii pasa de mine” – George Grigoriu.

3. Melania Reale – Italia. Este babysitter si are si un salon de tuns si coafat caini. A intrat in competitia pentru “Un microfon pentru San Remo”. A interpretat piesele ” Folecita” – Loredana Berte si “Cui ii pasa de mine” – George Grigoriu, acompaniata de catre dirijorul Roco Palazzo.

4. Maria Magdalena Bigea – colega Iuliei Manolache, are tot 16 ani si vine din Barlad. Studiaza pianul si vioara la Scoala de Muzica “Tonitza” si face si ea parte din Asociatia Soul Music care i-a decernat recent trofeul sau de aur. A debutat la varsta de 6 ani si pana acum a participat la competitii muzicale pentru copii si adolescenti. A interpretat piesele “Sperante vis, sperante flori” – George Grigoriu si “Pasare galbena in cioc” – Nicolae Sulac.

5. Steliyana Hristova – vine din Bulgaria, are 17 ani, a studiat canto si pian si a obtinut premii importante in tari precum: Turcia, Italia si in Romania ( Costinesti si Arad). A interpretat piesele “Nu se poate trai fara dragoste” – George Grigoriu cu un text original scris de catre Martin Karnolski, unul dintre membrii juriului din acest an, si ‘Drumul” – piesa din tara sa natala.

6. Alexandra Penciu – vine din Galati, are 17 ani, si a facut parte din echipa Loredanei in show-ul tv de mare succes “Vocea Romaniei”. Este eleva la Liceul de Arte, iar debutul muzical l-a inregistrat la varsta de 11 ani. A obtinut importante premii muzicale la festivalurile de la Cahul, “Faces of France”, sau “Aurelian Andreescu”. A interpretat piesele “Suflet gol” – Petru Mircea si “Doar baietii sunt de vina” – George Grigoriu, Un big LIKE penru originalitate si eleganta!

7. Yulia Schmidt – Are 29 de ani, vine din Rusia, si a absolvit Colegiul de muzica. Este organizator de evenimente si nunti si are si un band rock in Slovenia. A interpretat piesele “Ljubov nastala” si ‘Cui ii pasa de mine’ – George Grigoriu.

8. Marcel Rosca – are 22 de ani, este student la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti avandu-l ca profesor pe celebrul George Natzis. A obtinut premii la festivalurile de muzica atat din Romania cat si din Republica Moldova. A interpretat piesele ” Nu suntem ingeri” – George Grigoriu si “De dragul tau” – Andrei Tudor.

9. Galina Konach – sau NOT LIKE THIS-ul serii. Vine din Ucraina, are 29 de ani, este profesoara de muzica la o scoala particulara, a studiat la Academia de Muzica din Gdansk, a cantat in trei sferturi din tarile Europei, in 16 limbi. A interpretat piesele ” Sa facem florile sa cante” – George Grigoriu si o piesa compozitie proprie. Ce nu ne-a placut a fost stilul de interpretare, mult prea exagerat pentru simplitatea lirica a pieselor.

10. Ruxandra Tomulesei – Vine din Iasi, are 16 ani, studiaza la Cercul de muzica Melos de la Palatul Copiilor. A participat la competiitii precum: Eurokids – Italia, Micul print – Targu Jiu sau Young Europe – Kiev. A fost invitata in cadrul postului TV italian Rai 1. A interpretat cu mare talent piesele “Spune da, spune nu” – Andrei Tudor si “Cui ii pasa de mine” – George Grigoriu.

11. Biliana – Biba Ivanovic – are 26 de ani, vine din Slovenia, studiaza la Conservatorul din Zagreb, la sectiunea canto clasic, lucreaza la un musical dupa Byron si a facut parte din echipa lui John Travolta cu care a colindat lumea. “George Grigoriu” 2012 a fost cel de-al doilea festival la care a participat. A interpretat piesele “Termuli” si “Sperante vis, sperante flori” – George Grigoriu.

12. Iolanda Ulmeteanu – are 18 ani, vine din Constanta, studiaza muzica la Scoala Populara de Arte, a obtinut premii la festivalurile din tara, fiind finalista in cadrul Mamaia 2011 si a purtat o rochie in premiera, creata de catre Liliana Cornila. A interpretat piesele “Lasa-ma sa te iubesc” – Elena Carstea si “Cred in fericirea noastra” – George Grigoriu.

See Also

13. Hakan Anac – sau senzatia serii din punct de vedere al show-ului. Vine din Turcia, a participat la festivalul Dan Spataru de anul trecut, de la Medgidia, si face parte din grupul de backing vocal al unor importanti artisti de origine turca, printre care si Tarkan. A interpretat piesele “Cred ca m-am indragostit ” – George Grigoriu” si “Simarik” – Tarkan.

Daca ar fi sa facem un top 3 al celei de a doua seri de concurs, acesta ar arata asa:

3. Alexandra Penciu la egalitate cu Hakan Anac
2. Iolanda Ulmeteanu
1. Iulia Elena Manolache

Dupa seara de concurs, Elena Mandru, castigatoarea trofeului “George Grigoriu 2005” a sustinut un micro recital, pe ritmuri de jazz si soul, de la “Sperante vis, sperante flori”, piesa cu care a castigat acest festival, pana la “Nu sunt perfecta” – Elena Carstea.

Seara a fost incheiata intr-un mod eXtravagant de catre celebra Loredana, care a mai demonstrat inca o data, desi nu mai era nevoie, ca este una dintre cele mai bune voci din Romania, o voce care te hipnotizeaza si care te poarta intr-o secunda, de la ritmuri tiganesti la balade. Loredana are intr-adevar o personalitate remarcabila, fascinanta, si dovedeste si o mare modestie, lucru de finete pentru un artist adevarat. Este o artista completa si complexa, care intotdeauna isi va avea locul bine stabilit in galeria vocilor de aur ale Romaniei. De la “Tzuki”, “Departare”, “Buna seara, iubite” “Marie, draga Marie”, pana la “Ochii tai”, cel mai recent single lansat, impreuna cu Dragos Chircu, artista si-a purtat audienta frenetica printr-un periplu de muzica buna, publicul savurand la maxim fiecare piesa oferita de catre Loredana impreuna cu band-ul Agurida.
Loredana a sustinut-o din culise pe protejata sa de la Vocea Romaniei, Alexandra Penciu, iar in timpul recitalului sau, a invitat-o pe scena pentru un moment delicios pe ritmurile piesei “Exravagantza”.
La final artista a coborat in public, unde a cantat piesa “Lele”.
Loredana are clasa, face show si detine o tehnica vocala impecabila. Asa putem descrie momentul oferit aseara pe scena George Grigoriu 2012.

La final artista a oferit si un mesaj, special pentru cititorii Star Gossip Magazine:

Astazi, vom afla cine vor fi castigatorii premiilor puse in joc si, cel mai important, cine va detine trofeul festivalului George Grigoriu 2012.

Stay Close!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top