Now Reading
Ei sunt castigatorii festivalului George Grigoriu 2012 !

Ei sunt castigatorii festivalului George Grigoriu 2012 !

Dupa doua seri pline in care ne-am delectat cu talentul, jocul scenic si tehnici vocale impecabile, ieri, festivalul International de muzica “George Grigoriu”, ce s-a aflat in acest an la cea de-a opta editie, si-a desemnat castigatorii.
Primele acordate au fost premiile speciale astfel:

– Premiul special din partea revistei “ Actualitatea muzicala” a Uniunii Muzicologilor si Compozitorilor din România, în valoare de 1200 RON– Halina Masiuk din Belarus
– Premiul special din partea Centrului de Creatie Brãila, acordat de cãtre dna director Maria Puscaciu – Diana Maria Antonicã – România
– Premiul special din partea Consiliului Judetean, acordat de cãtre secretarul general Nicu Filotti – Marcel Rosca, România
– Premiul de popularitate, acordat de cãtre Ionel Tudor – Hakan Anac, Turcia
– 2 invitatii la festivalul “Silver Yantra” ce va avea loc în luna septembrie a acestui an la Veliko Tarnovo Bulgaria, acordate de catre Rumiana Nacheva – Marcus Sucilea, România si Mariana Reale – Italia

Dupa aceea, Ovidiu Komornic si Angela Similea, au sustinut un recital extraordinar, cu piese mai noi sau mai vechi din repertoriile lor, dar si cu piesele pe care le-au compus impreuna.

Momentul cel mare a venit in partea cea de-a doua a serii, cand au fost aflate numele castigatorilor, precum si numele celei ce i-a revenit trofesul festivalului George Grigoriu in acest an.

Astfel, trofeul festivalului “George Grigoriu” , editia a opta, Brãila, pleacã din nou în Italia, dupã ce anul trecut a fost adjudecat de cãtre napoletanul Antonio Marino, în acest an, Sabrina Masella cucerind fãrã drept de apel atât publicul, cât, mai ales, juriul. A fost cea mai bunã concurentã de pe scena Casei Tineretului, iar în final, la aflarea vestii cã este fericita câstigãtoare a autoturismului BMW seria 1, ultimul model, lansat în luna septembrie la salonul auto de la Frankfurt, Sabrina a exclamat: “Multumesc tuturor, multumesc Brãila, trãiascã Italia!”. Premiul i-a fost acordat de cãtre reprezentantul filialei BMW Brãila, împreunã cu dl Gheorghe Bunea Stancu.
Urmãtoarele premii importante s-au constituit din: locul trei, în valoare de 1500 euro care a fost acordat de cãtre celebrul producãtor TV din Italia, Franco Ianizzi, Galinei Konach din Ungaria si locul doi, în valoare de 2000 de euro, care a fost acordat de cãtre unul dintre cei mai cunoscuti compozitori români ai tuturor timpurilor, Horia Moculescu, lui Marcus Sucilea din Timisoara. Primul loc a fost cãstigat de cãtre Elhaida Dani din Albania, premiul în valoare de 2500 euro, fiindu-i acordat de cãtre presedintele juriului festivalului George Grigoriu, dl Marius Teicu.
La capitolul mentiuni, mentiunea trei, în valoare de 500 euro, acordatã de producãtorul muzical si membru al juriului în acest an, Martin Karnolski, i-a revenit Iolandei Ulmeteanu din România; mentiunea a doua, în valoare de 500 euro, acordatã de realizatorul de programe radio Titus Andrei i-a revenit Stelyianei Hristova din Bulgaria, iar prima mentiune, în valoare tot de 500 euro, acordatã de îndrãgita si celebra textierã Andreea Andrei i-a revenit Hristianei Dâncova de asemenea din Bulgaria.

See Also

Festivalul s-a încheiat cu un minunat joc de artificii ce i-a bucurat pe toti cei prezenti si i-a fãcut sã promitã cã de acum concurenta va fi din ce în ce mai acerbã.

Iata si prestatia scenica a Sabrinei Masella, castigatoarea trofeului festivalului George Grigoriu 2012:

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top