Now Reading
Elena Gheorghe – nunta ca-n povesti: trei zile si trei nopti

Elena Gheorghe – nunta ca-n povesti: trei zile si trei nopti

Cântareata Elena Gheorghe se afla pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru cele mai importante evenimente din viata ei: botezul baietelului ei, Nicholas si cununia religioasa cu logodnicul sau, Cornel. Pentru aceste ocazii speciale, Elena a ales sa pastreze datinile machedonesti.

Sâmbata, pe 7 iulie, la restaurantul “Jubile The Ballroom” din zona Decebal, Elena va face dupa obiceiul machedonesc “nunta fetei”. Solista si domni?oarele de onoare, sapte la numar, vor pregati un aluat special, o turta specifica aromânilor, pe care o vor coace si o vor împarti mai apoi invitatilor.

La aceasta petrecere un rol important il are si nasul, Nicu Gheara, ce trebuie sa faca hlambura. Acesta trebuie sa coasa un steag specific machedonesc caruia îi va pune 3 mere rosii în vârf si pe care îl va dansa într-o hora în care mirii nu au voie sa participe. Obiceiul este ca hlambura sa se fure iar nasul trebuie sa o rascumpere cu bani.

Elena a pregatit celor 100 de invitati ce si-au anuntat prezenta la petrecere si traditionala pita machedoneasca.
Pita este nelipsita la nuntile noastre machedonesti. Este un fel de placinta, cu foi in care se pun diverse umpluturi (brânza, praz)” , povesteste Elena.

See Also

Formatia “Steaua Di Vreari”, cu care solista a colaborat pentru albumul machedonesc “Lilicea Vreariei” si ansamblul de dansatori “Pilisterlu” vor întretine atmosfera petrecerii de la Jubile The Ballroom.

Aceasta este traditia pe care aromânii obisnuiesc sa o tina cu o zi înainte de nunta.
Tot sâmbata, înainte de petrecere, Elena va avea emotii pentru crestinarea baietelului ei. Artista a ales pentru botezul lui Nicholas o biserica cu care are o legatura speciala, parohia din Clinceni a tatalui ssu, care va fi si cel care va oficia botezul. Dupa crestinarea micutului Nicholas, tot alaiul se va îndrepta catre Jubile The Ballroom pentru a petrece “nunta fetei”, în frunte cu micutul proaspat botezat, primul copil al tinerilor însuratei. Cântareata le-a cerut celor de la Jubile sa-i pregateasca si o camera speciala pentru baietelul ei, acolo unde micutul sa se poata odihni dupa botez, atent supravegheat de bona.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top