Now Reading
Interviu de weekend: Andi Vasluianu @ Despre oameni si melci – “Sunt foarte putine oferte, in prezent, pentru arta, iar eu ma simt unul dintre cei mai norocosi actori”

Interviu de weekend: Andi Vasluianu @ Despre oameni si melci – “Sunt foarte putine oferte, in prezent, pentru arta, iar eu ma simt unul dintre cei mai norocosi actori”

Andi Vasluianu este, la ora actuala, cel mai prolific si “vanat” actor roman, un actor care stie sa isi joace cu maiestuozitate orice rol, fara nici un fel de exagerare a personajului, ci doar cu naturaletea dictata, in primul rand, de constiinta.
Si da, recunosc, Andi Vasluianu este actorul meu preferat din Romania!
Personajul lui Andi din filmul “Despre oameni si melci”, filmul care a atins cel mai mare numar de vanzari de bilete din ultimii ani, in doar primele saptamani de vizionare, George Petrescu, este atat angajatul ce traieste criza democratiei in uzina in care lucreaza, aceasta urmand sa fie vanduta, 300 de angajati ramanand pe drumuri, cat si barbatul, Don Juanul care se lauda ca a avut idile cu toate femeile din uzina, dar care de fapt, la final, constata ca el a fost inselat in casnicia sa, fiul pe care il credea al sau, fiind de fapt al altui barbat.
Am vorbit la Braila cu Andi Vasluianu despre film, oameni si melci, si iata ce ne-a declarat:

Ce sentimente ai avut cand Tudor Giurgiu te-a cooptat pentru acest rol?

Sunt foarte putine oferte, in prezent, pentru arta, iar eu sunt unul dintre cei mai norocosi actori. Sunt altii mult mai talentati, de exemplu actorul Emilian Oprea, din Braila, despre care ma bucur ca in curand va primi un rol principal in noul film al lui Giurgiu. Pentru mine filmul e o sarbatoare, de care ma bucur de fiecare data.

Care a fost scena ta favorita din acest film?

Sunt mai multe, dar una care mi-e mie draga, mai degraba, a fost cea de la final, cand vin sa ii spun sotiei ca stiu ca baiatul nostru nu este de fapt al meu. Si mi-a fost foarte greu, deoarece a trebuit sa joc cumva contra a ceea ce simteam, si actoriceste este mai suculent.

Cat de greu ti-a fost sa intri in pielea personajului George Petrescu si daca ar fi sa schimbi ceva la acest rol, care ar fi acest lucru?

Greu nu a fost sa ma apropii de acest personaj, desi suntem destul de diferiti. Eu sunt mult mai timid, George este mult mai in forta, dar ce cred eu ca ar mai fi trebuit sa aiba si unde i-as mai fi adus un plus, cred ca l-as fi dus si mai jos, adica sa fi ajuns si mai rau, dar asta e o chestiune de joc actoricesc. Oricum am avut bafta, pentru ca personajul are schimbari, si nu iese din scena la fel cum a intrat.

Ce sentimente il incearca pe Andi Vasluianu fata de anii ’90?

Aveam 16 ani atunci, perioada aia e toata postadolescenta mea si cumva eu acolo m-am format, de acolo am extras, am avut intalniri foarte frumoase si pastrez amintirile cele mai frumoase.

Cum a fost sa joci cu Monica Barladeanu?

Mi-a placut foarte mult sa joc cu Monica pentru ca este o profesionista care isi cunoaste si isi insuseste foarte bine rolul. Iar amandoi am creat acel “cuplu”, daca il pot numi asa, controversat si iubit de public.

Stiu ca ai aparut si in ultimul videoclip Voltaj, “Lumea e a mea”. Cum ai ajuns sa colaborezi cu ei?

Calin m-a sunat, ne-am intalnit, mie mi-a placut foarte tare de Calin inca din momentul in care ne-am cunoscut. Eu nu prea cunosc muzica de la noi din Romania, recunosc, insa il cunosteam pe Calin, auzisem de Voltaj, evident, dar m-a atras foarte tare omul Calin, si datorita lui am ajuns sa apar in acest videoclip.

See Also

De ce s-ar duce oamenii sa vada filmul “Despre oameni si melci”?

Pentru ca e special creat pentru ei si pentru ca este despre noi toti, despre procesul asta de trecere de la reflexele comuniste la pseudodemocratia aia de atunci.

Ce mesaj doresti sa adresezi publicului din toata tara?

Ii astept la teatru si la film, cu brailenii ma voi intalni la festivalul “Zile si nopti”, in luna octombrie, la teatrul Maria Filotti. Ii iubesc foarte mult si ma bucur de ocazia pe care o am sa joc pentru ei, mai ales ca eu, cumva, am rude indepartate la Braila.

Tot ce va putem spune este: mergeti in cinematografe si vizionati filmul “Despre oameni si melci”! Nu o sa regretati, ba mai mult, veti fi, la final, mai bogati In emotie, cunostinte, si, de ce nu, amintiri de demult.
In prezent echipa filmului se afla intr-o caravana de promovare prin toata tara, si, urmarind pagina oficiala de Facebook, puteti fi la curent cu datele si locatiile in care filmul ruleaza, dar si cum va puteti intalni cu preferatii vostri!

Pe final, va lasam cu scena memorabila dintre Andi Vasluianu si Monica Barladeanu:

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top