Now Reading
O noua premiera cinematografica la Braila, “Si caii sunt verzi pe pereti”

O noua premiera cinematografica la Braila, “Si caii sunt verzi pe pereti”

Promenada Mall Braila, cel mai mare si important centru comercial din oras, a gazduit vineri, 2 octombrie, o noua intalnire culturala pentru publicul brailean, de data aceasta cu echipa de productie a filmului “Si caii sunt verzi pe pereti”, in premiera cinematografica la Cinema City Braila. Regizorul de origine braileana, Dan Chisu, actorii Ionut Visan, aflat la debutul sau in cinematografie si Tudor Smoleanu, si Ovidiu Gyarmat, directorul de imagine, au povestit despre cum a luat nastere ideea acestui film, care este mesajul sau general, dar si despre procesul de productie.

“Si caii sunt verzi pe pereti”, in regia lui Dan Chisu, este o poveste despre iluzia de a te imbogati in Romania, unde, la final, ne dam seama ca iluzia de a deveni bogat pune oamenii obisnui?i in situatii extraordinare.Intr-o tara in care povestile izbitoare de a te îmbogati sunt peste tot, cineva crede ca un astfel de lucru nu este doar posibil, dar este si usor realizabil. Povestea urmeaza doua destine: cel al unui cuplu de tineri ( Marius – Ionut Visan si Cosmina – Diana Florescu) care ar fi putut deveni bogati participand la o loterie la tigari, cel?lalt urm?reste povestea a doi adulti (Tocitu – Adrian Titieni si Buzila – Tudor Smleanu), care din cauza lipsei lor de cunostinte atunci cand vine vorba de tehnologia moderna, sunt pacaliti de un spam primit pe e-mail, intra intr-o loterie online falsa si pierd toate economiile lor. Povestile se intalnesc la sfarsit, cand se pierde orice speranta si refuza singura lor sansa de a se imbogati.

“Este un film independent, in general eu produc filmele singur, si datorita faptulului ca sunt si scrise de mine, devin filme de autor. Filmele de autor au parti bune si parti rele. Partile bune sunt ca nu dai socoteala nimanui, nu te certi niciodata cu producatorul, cu scenaristul si, in general, regizorul nu are ce sa reproseze niciunuia dintre ei. Singura discutie este cea legata de buget. Filmul a fost turnat acum doi ani de zile, insa anul trecut am lansat “Ursul”, iar, din punct de vedere al timpului, pentru filmele de autor cel mai bine este sa fie lansate cate unul pe an. Bugetul de productie s-a situat undeva pe la 180.000 euro si pana sa ajunga la varianta sa finala, filmul a fost editat in 87 de variante. Prima varianta avea 2 ore 29 minute, iar acum avem o ora 40 minute. Am decis sa il scurtam din motive ce tin de economia de timp, mai ales pentru a nu plictisi spectatorul.

E o poveste destul de prezenta, cel putin din punct de vedere al epocii in care filmul a fost realizat, anul 2010, an ce a fost dominat de Eurobingo, ce promitea sume fabuloase de bani, care puteau fi castigate in fiecare saptamana. Am plecat de la ideea ca iluzia de a te imbogati o are oricine, ca atat eu, cat si publicul, privind o stire despre un cetatean care a castigat doua milioane de euro la o astfel de loterie, acest lucru ne-a facut sa visam pentru o secunda cum ar fi fost daca am fi fost noi cei care ar fi castigat acei bani. Lumea din filmul meu este impartita in doua: o lume a celor care sunt mai departe de informatizarea care a napadit intrutotul Romania in ultimii 20 de ani, in comparatie cu lumea tinerilor, care au acces la aceasta lume. Suntem la cinema, va inchipuiti ca in urma cu 20 de ani, puteai viziona linistit un film fara a-ti verifica din cinci in cinci minute telefonul si nu s-ar fi suparat nimeni ca nu i-ai raspuns la sms.

Am preferat Braila ca loc de premiera absoluta., alaturi de alte 15 cinematografe din tara, pentru ca eu am facut liceul in Braila, pentru ca Cinema City avea un loc in care putem sa ne prezentam, pentru ca era prima bucla pe care o facem in turneul nostru national. Pentru mine Braila este ca o a doua casa, dupa Ardeal, tatal meu fiind din Turda. Iubesc premierele pentru ca 90% dintre oamenii care vin la astfel de evenimente sunt prieteni invitati, si astfel nu o sa auzi nici o parere rea despre film”, a declarat Dan Chisu, regizorul filmului “Si caii verzi sunt pe pereti”.

See Also

Legat de coincidenta titlului filmului cu titlul ultimului single al lui Smiley, Dan Chisu a povestit ca totul se intampla cu un scop. Povestea a inceput in Asia, cand a dat “nas in nas” cu Smiley si Laura Cosoi si au mers apoi cu acelasi taxi. La scurta vreme, in timp ce se afla in plin proces de productie a filmului, Paul Ilea, frontmanul trupei Sensor, l-a informat pe Dan ca Smiley lucreaza la o piesa cu acelasi titlu cu cel al numelui filmului. Dan a luat legatura imediat cu Smiley, au lucrat la un videoclip special cu secvente din acest film, iar in primele doua zile de la aparitie au ajuns la un numar de 12000 vizualizari pe YouTube.

A fost o seara speciala, o seara in care cu totii am putut visa la “cai verzi pe pereti”, o seara in care ne-am rasfatat cu un film inspirat din viata si dorintele fiecaruia dintre noi.

Nu uitati sa dati like paginii oficiale de facebook Promenada Mall Braila, pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente culturale, artistice si/sau fashion!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top