Now Reading
135 de inscrieri pentru Eurovision Romania

135 de inscrieri pentru Eurovision Romania

Pana duminica, 3 februarie, 135 de piese au fost inscrise in cursa pentru desemnarea reprezentantului Romaniei la concursul Eurovision 2013, cu 37 mai multe decat la selectia de anul trecut. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat ieri, 3 februarie, la ora 20.00, insa plicuri cu piese inscrise mai pot ajunge la TVR in zilele urmatoare, daca ele au fost trimise prin posta pana la data mentionata.

Lora, Robert Turcescu si trupa, Luminita Anghel, Elena Carstea, Electric Fence, Cezar Ouatu, Daniel Robu, Liviu Mititelu, Alin Vaduva sau Naomi sunt cativa dintre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, daca piesele lor vor trece de proba preliminara. Dan Manoliu, manager de proiect al competitiei, a vorbit in aceasta dimineata la Telejurnalul matinal de la TVR 1, despre pasii urmatori ai selectiei si despre sansele Romaniei in concursul din acest an. De miercuri, 6 februarie, incep primele auditii ale melodiilor inscrise. Membrii juriului se vor deplasa, pe rand, la Iasi (6 februarie), Cluj (8 februarie), Timisoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) si Bucuresti (14 februarie), pentru a asculta live interpretii care vor intra in concurs.

In acest an, o premiera este ca interpretii vor canta in fata juriului, pe un negativ pe care vor avea si backing vocals, pentru a nu ne trezi, ca in alti ani, ca in semifinale sunt piese care suna foarte bine pe pozitiv, iar unii interpreti nu reusesc sa faca fata live-ului”, a motivat Dan Manoliu schimbarea din Regulamentul selectiei.

See Also

TVR va dedica si anul acesta doua zile semifinalelor (23 si 24 februarie), la fiecare dintre acestea urmand sa participe cate 12-14 melodii. Cele mai bune sase din fiecare semifinala, alese de juriul de specialitate, dar si prin voturile telespectatorilor, vor intra in faza finala. Ponderea televotului este de 50%, la fel ca in cazul votului juriului.

Marea finala, la care participa cele 12 piese, va avea loc in data de 9 martie 2013. Modalitatea de jurizare va fi: 50% televot, 50% juriu. Toate cele trei parti ale concursului vor fi transmise in direct pe TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro, precum si pe www.eurovision.tv, site-ul oficial al competitiei.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top