Now Reading
“Descopera-te in joaca” – un proiect cultural emotionant la Braila

“Descopera-te in joaca” – un proiect cultural emotionant la Braila

Mai este putin pana vineri , 26 aprilie , ziua in care tinerii implicati în proiectul european “Descopera-te în joaca” vor iesi la rampa ca sa-si dovedeasca spontaneitatea, creativitatea, capacitatea de comunicare.
De 3 luni, 12 tineri abandonati de parinti si aflati in ingrijirea statului sunt sprijiniti prin proiectul DESCOPERA-TE IN JOACA, sa-si depaseasca inhibitiile si temerile provocate de lipsa afectiunii familiale . Metoda folosita pentru dezvoltarea personala este una foarte moderna si non-formala, mai exact teatru de improvizatie. Initiatorii proiectului ( 10 tineri liceeni care la randul lor au beneficiat de cursuri de ini?iere in arta actorului si a improviza?iei in teatru si muzica ) si actorul bucurestean Dragos Muscalu au construit pentru tinerii defavorizati un spatiu de siguranta – scena . Aici, cu totii invata jucandu-se si se descopera experimentand.

Daca vrei sa-i sustii si tu intra aici si da un like. Si daca vrei sa-i vezi pe scena vino vineri , 26 aprilie la Teatrul Maria Filotti Braila, unde vor avea un invitat special, KREM . Muzica live , improvizatie , teatru si distractie garantata !

See Also

Participarea tinerilor la activitati in cadrul proiectului de dezvoltare personala prin teatru i-a ajutat pe acestia sa acumuleze experienta si sa-si puna in valoare calitatile si abilitatile. Implicarea voluntara i-a determinat sa se influenteze unul pe celalalt pentru a contribui la indeplinirea sarcinilor grupului intr-o situatie data, astfel incat sa constientizeze importanta lucrului in echipa si stabilirea de obiective. Am remarcat faptul ca tinerii nostri au fost formati in asa fel incat sa gaseasca mereu solutii la probleme, sa se mobilizeze si sa actioneze. Au inceput sa aiba incredere in fortele proprii, in propriul potential si sa constientizeze ca au multe calitati pe care ceilalti le observa si le apreciaza. Acestia au descoperit noi mijloace de rezolvare a conflictului si si-au dezvoltat abilitatile de comunicare. Jocul in sine i-a ajutat sa-si exploreze mijloacele lingvistice si fizice de exprimare, precum si cresterea rezistentei la stres. Ei au devenit astfel mesageri in schimbarea perceptiei asupra copiilor din sistemul de protectie, vazuti si in prezent ca dezavantajati si marginalizati“, a explicat directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copiului Braila.

Proiectul “Descopera-te in joaca” este implementat de Asociatia COOLTURA al carei presedinte este jurnalista de renume, Athena Bondoc. Proiectul este finantat de Comunitatea Europeana prin Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale – programul Tineret in Actiune si se deruleaza in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila, Primaria municipiului si Teatrul “Maria Filotti”.
Mai multe informatii puteti gasi aici.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top