Now Reading
Concursul National de Pian “Virtuozii”, la cea de-a V-a editie

Concursul National de Pian “Virtuozii”, la cea de-a V-a editie

In acest weekend, vineri, 17 si sambata, 18 mai, Braila este gazda celei de-a cincea editii a concursului national de pian “Virtuozii”, concurs care isi propune incurajarea si stimularea tinerilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 16 ani, ce studiaza pianul in cadrul scolilor populare de arte, palatelor copiilor, liceelor de arta si care au atins un nivel mediu si bun profesional. La aceasta editie s-au inscris un numar total de 120 copii din orase precum: Galati, Iasi, Focsani, Targoviste, Targu Mures, Constanta, Bucuresti sau Braila, pe cele doua sectiuni, sectiunea dedicata scolilor profesionale, centrelor si caminelor culturale din mediul privat si sectiunea pentru elevii scolilor si liceelor cu profil vocational – pian. Concursul este organizat ca de fiecare data de Consiliul Judetean Braila si Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” Braila.

Vineri, 17 mai, in ziua de deschidere a festivalului, cu incepere de la ora 15, va avea loc prima parte a concursului, urmat de doua microrecitaluri sustinute de David Lefter – castigatorul trofeului “Virtuozii 2012” si Ana Diaconu – eleva profesorului de pian Eduard Petrescu, la sala de festivitati a Scolii “Vespasian Lungu”. La Casa Tineretului, de la ora 19.30, Ioana Lupascu va sustine un recital, alaturi de orchestra Darclée, dirijor Vincent Grüger.

Sambata, 18 mai, concursul va continua, de la ora 9, la sala de festivitati a Scolii “Vespasian Lungu”, cu grupele 2 si 3 de concurs si premierea acestora, dupa care, de la ora 20, la Casa Tineretului va fi inmanat trofeul “Virtuozii” din acest an. Seara se va incheia cu un recital extraordinar de pian si flamenco sustinut de Ioana Lupascu si Lucas Molina.

See Also

Star Gossip Magazine este partener media al acestui eveniment.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top