Acum citește
Danemarca a castigat Eurovision 2013

Danemarca a castigat Eurovision 2013

Danemarca a castigat concursul Eurovision 2013, cu melodia Only Teardrops, interpretata de Emmelie de Forest, care a obtinut 281 de puncte in urma voturilor publicului si ale juriului international. Suntem bucurosi ca favorita noastra, Emmelie, a fost desemnata castigatoarea acestei editii de Eurovision, mai ales ca, in acest an, Star Gossip a fost singura publicatie din Romania care a realizat un interviu cu reprezentanta Danemarcei.

Pe urmatoarele doua pozitii s-au clasat Azerbaidjan si Ucraina.

Romania a incheiat competitia pe pozitia 13, cu un total de 65 de puncte. Taile care au punctat piesa It’s My Life, interpret Cezar, compozitor Cristian Faur, sunt: Suedia (4 puncte), Albania (5 puncte), Austria (4 puncte), Marea Britanie (4 puncte), Moldova (10 puncte), Azerbaidjan (6 puncte), Norvegia (6 puncte), Italia (1 punct), Malta (7 puncte), Islanda (6 puncte), Fran?a (1 punct), Grecia (10 puncte), Muntenegru (1 punct).

Vezi și

Imediat dupa acordarea voturilor, Cezar, reprezentantul Romaniei a declarat:
Eu, profesional si personal, ma simt implinit. Mi-as fi dorit un loc mai bun in clasamentul final, pentru mine si pentru Romania, dar stiu ca ceea ce a tinut de mine am facut. Show-ul nostru a iesit foarte bine, am muncit cu totii enorm si le multumesc tuturor celor care au facut posibil ca aceasta munca de echipa sa prinda forma.
Romania ramane, insa, o tara negata oarecum de Europa, asa ca, in aceasta seara, cele doua mari familii – Scandinavia si “Mama Rusie” – au invins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai tine de mine… Le multumesc tuturor celor care au crezut in mine si au votat Romania.

Inainte de finala, Cezar a participat la un show televizat, in direct, difuzat la principalul canal al SVT, televiziunea publica suedeza. Printre invitatii emisiunii s-au numarat si Loreen, castigatoarea Eurovision 2012, si designerul Jean Paul Gaultier. Momentul dedicat lui Cezar a urmat interviului cu Loreen, astfel ca cei doi s-au intalnit in spatele camerelor de luat vederi. Prima reactie a interpretei suedeze, cand l-a vazut pe Cezar, a fost sa exclame, cu mana in dreptul inimii: “Amazing! You have a great voice!” (“Uluitor! Ai o voce minunata!”).

Romania la Eurovision: Televiziunea Romana (TVR), membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993, dar s-a calificat si a participat la finala concursului in 1994.
Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006).
Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus