Now Reading
Cea de-a VIII-a editie a Festivalului “George Grigoriu” isi deschide portile pentru publicul brailean vineri, 24 mai, cu incepere de la ora 19, la Casa Tineretului

Cea de-a VIII-a editie a Festivalului “George Grigoriu” isi deschide portile pentru publicul brailean vineri, 24 mai, cu incepere de la ora 19, la Casa Tineretului

Unul dintre cele mai importante festivaluri internationale de muzica usoara, “George Grigoriu” isi va deschide vineri seara portile pentru zecile de braileni prezenti, de la ora 19.00, la Casa Tineretului din Braila, locul de desfasurare a evenimentului. In acest an sunt inscrisi 24 de concurenti din tari precum: Elvetia, Grecia, Republica Moldova, Albania, Italia, Bulgaria, Islanda, Kosovo, Israel, Maldive, Portugalia sau Germania. Opt concurenti sunt din Romania. Braila este reprezentata in acest an de tanara Maria Enache. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Judetean si Centrul de Creatie, iar coproducatori TVR 2 si Radio Romania – Actualitati, Cultural si Formatii Muzicale. Spectacolele sunt transmise in fiecare seara, in direct pe TVR 2, TVR International si pe Internet, pe www.tvr.ro. Sambata, 25 mai, de la Braila, se va transmite in direct si emisiunea “Atentie se canta”, pe TVR 2, cu incepere de la ora 14.00.

Vineri, dupa evolutia primilor 12 concurenti pe scena de la Casa Tineretului, Anisoara Puica si Pasha Parfeny, doi cunoscuti si indragiti artisti din Republica Moldova va incanta publicul spectator cu recitalurile lor. Spectacolele prezentate de Octavian Ursulescu continua sambata, 25 mai, de la ora 19.00 cu recitalurile lui Randy Roberts din Statele Unite si Francesco Napoli din Italia, castigatorul Trofeului “George Grigoriu” de anul trecut. Duminica, 26 mai, de la ora 19.00, va avea loc Gala Laureatilor, prilej cu care mult indragita Paula Seling va sustine un recital emotionant. Acompaniamentul concurentilor si al solistilor este asigurat de orchestra condusa de Ionel Tudor.

Presedintele juriului din acest an este cunoscutul solist de muzica usoara Marius Teicu, iar alaturi de el vor mai aprecia evolutia concurentilor: Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Franco Ianizzi – Italia, Martin Karnolski – Bulgaria, Eliane Dambre – Elvetia, Olivier Vanhouten – Belgia, Oleg Volontir – Republica Moldova.

See Also

Marele Premiu si Trofeul festivalului este un BMW seria 1, in valoare de 20.000 de euro. Premiul I valoreaza 2.500 de euro, Premiul II, 2.000 de euro, iar Premiul III, 1.500 de euro. Se vor acorda si trei mentiuni, fiecare a cate 500 de euro. La aceste recompense se mai adauga si alte premii oferite de organizatori, precum si Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

STAR GOSSIP MAGAZINE este partener media ai editiei din acest an a celui mai important festival muzical international de la Braila – “George Grigoriu” International Festival! Va vom tine la curent cu stiri fresh despre evolutia concurentilor din acest an, recitalurile artistilor consacrati si cu ceea ce se intampla in culise! Totodata, va invitam in acest weekend la Casa Tineretului din Braila pentru a vedea LIVE desfasurarea de forte artistice disputate pentru castigarea marelui premiu – un BMW!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top