Now Reading
Cea de-a XVIII-a editie a Concursului National de Pictura si Grafica “Vespasian Lungu” Braila – la start

Cea de-a XVIII-a editie a Concursului National de Pictura si Grafica “Vespasian Lungu” Braila – la start

Consiliul Judetean si Scoala Populara de Arte organizeaza in perioada 27 mai – 22 iunie cea de-a XVIII –a editie a Concursului National de Pictura si Grafica “Vespasian Lungu”. Concursul se adreseaza in exclusivitate elevilor scolilor populare de arte si meserii din tara, fiecare scoala putand intra in concurs cu cel mult 3 elevi. Fiecare elev poate participa cu maxim 4 lucrari, la dimensiuni nelimitate.

Concursul este structurat pe doua sectiuni: pictura si grafica. Juriul va acorda premii in valoare totala de 6000 lei, astfel: Sectiunea pictura – Premiul I, 700 lei; Premiul II, 600 lei; Premiul III, 500 lei si doua mentiuni de 200 lei fiecare. La Sectiunea grafica: Premiul I, 600 lei; Premiul II – 500 lei; Premiul III – 400 lei si doua mentiuni de 150 lei fiecare. Marele premiu este in valoare de 1000 lei. Lucrarile copiilor cu varsta pana la 14 ani vor face obiectul unei jurizari separate, la categoria juniori atribuindu-se urmatoarele premii: Premiul I, 300 lei; Premiul II, 200 lei; Premiul III, 100 lei si doua mentiuni de 50 lei fiecare. Presedintele juriului din acest an este criticul de arta Pavel Susara. Membrii juriului care va evalua lucrarile de pictura si grafica sunt, in ordine: artistul plastic Dorin Lehaci, profesor si reprezentant al Scolii Populare de Arte din Iasi; Gheorghe Mosorescu, artist plastic si presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Braila; Vasile Gaita, artist plastic si membru UAP Braila si Mihai Serbanescu, profesor, artist plastic si reprezentant al Scolii Populare de Arte din Targoviste.

See Also

Jurizarea va avea loc pe 31 mai, la Galeriile de Arta, accesul publicului nefiind permis. Pe 1 iunie, cu incepere de la orele 12, brailenii sunt invitati la Galeriile de Arta pentru vernisarea expozitiei si premierea castigatorilor. Cu acest prilej, elevii sectiilor muzicale si coregrafie vor oferi un mic spectacol muzical – coregrafic. Expozitia cu lucrarile participante in acest an la concursul “Vespasian Lungu” va fi deschisa pana pe 22 iunie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top