Now Reading
Ei sunt cei 21 de pretendenti la marele premiu din acest an al Festivalului International “George Grigoriu”

Ei sunt cei 21 de pretendenti la marele premiu din acest an al Festivalului International “George Grigoriu”

Unul dintre cele mai importante festivaluri internationale de muzica usoara, “George Grigoriu”si-a deschis vineri seara portile pentru zecile de braileni prezenti, de la ora 19.00, la Casa Tineretului din Braila, locul de desfasurare a evenimentului. In acest an sunt inscrisi 21 de concurenti din tari precum: Elvetia, Grecia, Republica Moldova, Albania, Italia, Bulgaria, Islanda, Kosovo, Israel, Maldive, Portugalia sau Germania. Opt concurenti sunt din Romania. Braila este reprezentata in acest an de tanara Maria Enache. Organizatorii evenimentului sunt: Consiliul Judetean si Centrul de Creatie, iar coproducatori TVR 2 si Radio Romania – Actualitati, Cultural si Formatii Muzicale.

Star Gossip Magazine are placerea sa va prezinte toti cei 21 de aspiranti la Marele Premiu din acest an, un BMW seria 1, in valoare de 20000 euro. Asadar, sa incepem:

1. Diana Staver – Republica Moldova; absolventa a Conservatorului din Chisinau; a participat la festivalul “Dan Spataru” de la Medgidia, dar si la Selectia Nationala Eurovision Moldova. Are o bogata activitate muzicala in Italia. Diana a interpretat piesele “Amurgul” – George Grigoriu si “Noapte calda” – Paula Seling.

2. Selatin Kiazim – Romania ( Constanta); si-a inceput cariera muzicala la festivalul Hariclea Darclee de la Braila, a intrat in preselectii la Vocea Romaniei; premiant al festivalului “Dan Spataru”, dar si de arhiepiscopul Tomisului. Selatin a interpretat piesele “Nu suntem ingeri” si “Eternitate”, ambele apartinandu-i lui George Grigoriu.

3. Oleg Lysiy -Ucraina; primul contratenor ucrainian, a studiat canto la Houston, absolvent al Colegiului de Muzica din Kiev,a concertat in multe tari din Europa. Oleg a interpretat piesele “Dezhamati baieti calul” din repertoriul popular si aria “Musica” din “Valurile Dunarii”.

4. Ruy Andrade – Portugalia; probabil cel mai atragator concurent din acest an. Ruy este actor de telenovele si de musicaluri. Are 28 de ani, a absolvit Conservatorul din Lisabona si a interpretat piesele “Amor a preto e blanco”, din repertoriul propriu si “Ia-ti mireasa ziua buna” a lui George Grigoriu.

5. Maria Enache – Braila; singura reprezentanta a orasului ce gazduieste Festivalul “George Grigoriu”. Este eleva Colegiului National “Gheorghe Munteanu Murgoci”, studiaza canto cu profesor Liliana Toader, in grupul “Stelute dunarene”, cu care a obtinut numeroase premii nationale. A interpretat piesele “Cred” – Andrei Tudor si “Amurgul”, piesa ce se afla pe primul loc n topul interpretarilor din acest an, a lui George Grigoriu.

6. Andreas Athanasiou – Grecia; probabil cel mai timorat concurent din acest an, dar si cel mai “dulcel”. Pentru Andreas este prima data cand a cantat pe o scena, se afla pentru prima data la Braila si este primul grec la “George Grigoriu”. A interpretat piesele “To s’agapo” si “Mandolinele” – George Grigoriu.

7. Shani Zamir – Israel. Shani este pianista, activeaza in doua ansambluri celebre din tara ei natala si a fost finalista a Selectiei Nationale Eurovision Israel din acest an. A interpretat piesele “Forever”, compozitie proprie, si “Sperante vis, sperante flori” de George Grigoriu.

8. Claudia Andreea Dumitriu – Romania ( Bucuresti): are 16 ani si studiaza canto cu Viorela Filip. A obtinut trofeul “Mamaia copiilor” in 2011. A interpretat piesele “Prin ochii tai pot visa” – Ionel Tudor si “Cui ii pasa de mine” – George Grigoriu.

9. Gino Scannapieco – Italia; favoritul nostru in acest an pentru marele premiu. A participat la X Factor Italia, a studiat canto la Academia din Roma si a fost acompaniat de catre dirijorul Rocco Palazzo. A interpretat piesele “Eternitate” de George Grigoriu si, intr-un chip maiestuos, “Adagio” a Larei Fabian.

10. Enrika Derza – Albania; sau contradictia dintre chipul angelic si vocea taioasa pe ritmuri rock in acest an. Enrika a participat la Vocea Albaniei, precum si la multe concursuri internationale, dar si in Romania la doua competitii organizate in Barlad si Piatra Neamt. A interpretat piesele “Sa cante lumea” de George Grigoriu si “Sunt propriul meu stapan”, din repertoriul propriu.

11. Electric Fence – Romania; despre ei s-au spus multe si s-au auzit si mai multe, insa un lucru este cert: dincolo de aroganta caracteristica trupei, nimeni nu poate contesta faptul ca Elena Vasile, solista trupei, canta sublim! Au la activ festivaluri si concursuri precum: Peninsula, B’est Fest, Eurovision. Au interpretat piesele “Liliana” de George Grigoriu si “Hello, little girl”, din repertoriul propriu.

12. Diana Antonica – Romania; participanta la Vocea Romaniei si X Factor. A obtinut premiul special “George Grigoriu” la editia din 2012. A interpretat piesele “Vino la mine” a lui Cornel Fugaru si ‘Fetele cu ochi albastri’, a lui George Grigoriu, lansata de Marina Voica in anii ’80.

13. Ani Sarandeva – Bulgaria; finalista la Vocea Bulgariei, cu cinci trofee internationale la activ in Israel, Serbia si Bulgaria, Ani isi va lansa in iunie primul sau videoclip. A interpretat piesele “Moi stih” si “Un semn de dragoste” de George Grigoriu.

14. Elena Chirvase – Romania; a obtinut premiul II la “Armoniile Dunarii” din acest an, a participat la X Factor si la festivaluri nationale. A interpretat piesele “Langa mine”, a Nicolei, si “Amurgul” de George Grigoriu.

15. Aliose – Elvetia; prezenta speciala a concursului din acest an, duet format din muzicienii Alize Oswald si Michel Samuel. Cei doi au adus o briza noua pe scena de la George Grigoriu, un suflu folk-acoustic, ce a incantat inimile publicului. Au 20 de premii la concursuri de creatie, imbina calatoriile cu muzica, participand pana acum la 200 de concerte in strainatate; sunt muzicieni, compozitori, instrumentisti. Au interpretat piesele “Suis pas foul” si “Amurgul”.

See Also

16. Eugeniu Andrianov – Moldova; a obtinut trofee la festivaluri precum Silver Jantra sau Golden Voices, a absolvit Colegiul de Muzica la sectia nai si a interpretat piesele “Numai una” si “Eternitate”.

17. Ioan Bigea – Romania ( Barlad); fratele Magdalenei Bigea, cea care s-a impus deja ca o voce tanara, de aur. Are 19 ani, a absolvit Scoala Generala de Muzica Tonitza, este membru al Soul Music Art si anul I la Scoala Populara de Arte din Iasi. A interpretat piesele “Eternitate” si “Tu nu vezi cerul”.

18. Nita Latifi – Macedonia; are la activ succese muzicale in tari precum: Albania si Bulgaria,; studiaza muzica in Italia cu dirijorul Rocco Palazzo. A interpretat piesele “Amurgul” si “Bileta”.

19. Shamrah Ahmed – Maldive; o premiera si o prezenta exotica in cadrul concursului George Grigoriu. Student anul V la medicina, si cu puternice accente vocale de jazz, Ahmed are la activ un premiu inmanat de presedintele din Maldive, dar si premiul pentru cea mai buna voce a universitatilor din Moscova. A interpretat piesele “Inima mea e a ta” si “Nu suntem ingeri”, fiind pentru prima data cand Ahmed a abordat un text in limba romana, si a facut-o cu succes.

20. Ion Moise Badulescu – Romania; declarat deja drept cea mai buna voce masculina la categoria “copii”. Elev al compozitorului Cornel Fugaru, a castigat premiul “Microfono d’oro”, a cantat impreuna cu AlBano la celebrul show italian “Io canto”, a obtinut trofee la “Cerbul de Aur”, “Ursul de Aur”, “Delfinul de aur”. A interpretat piesele “Aproape de cer” si ‘Niciodata, niciodata”.

21. Edict – Moldova; si despre ei se stiu multe, dar ce este cel mai important este ca este un lucru perfect adevarat faptul ca sunt una dintre cele mai bune trupe din Moldova. Au obtinut premii la Mamaia, Cerbul de Aur si au participat la Selectia Nationala Eurovision, atat in Romania, cat si in Elvetia. Au interpretat piesele “Al noulea cer” si “Doar tu esti fericirea mea”.

Maine, de la ora 19.00, la Casa Tineretului din Braila, va avea loc Gala Laureatilor, prilej cu care mult indragita Paula Seling va sustine un recital emotionant. De asemenea, se va afla si cine va pleca in acest an acasa cu mult ravnitul trofeu – un BMW seria 1, in valoare de 20000 euro. Premiul I valoreaza 2.500 de euro, Premiul II, 2.000 de euro, iar Premiul III, 1.500 de euro. Se vor acorda si trei mentiuni, fiecare a cate 500 de euro. La aceste recompense se mai adauga si alte premii oferite de organizatori, precum si Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.Presedintele juriului din acest an este cunoscutul solist de muzica usoara Marius Teicu, iar alaturi de el vor mai aprecia evolutia concurentilor: Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Franco Ianizzi – Italia, Martin Karnolski – Bulgaria, Eliane Dambre – Elvetia, Olivier Vanhouten – Belgia, Oleg Volontir – Republica Moldova.

STAR GOSSIP MAGAZINE este partener media ai editiei din acest an a celui mai important festival muzical international de la Braila – “George Grigoriu” International Festival!

Dupa ce am ascultat prestatiile tuturor interpretilor din acest an, am indraznit sa facem si un clasament, fiind, evident, nerabdatori sa aflam deznodamantul de maine.

Iata, asadar, clasamentul nostru:

10. Ion Badulescu
9. Electric Fence
8. Shamrah Ahmed
7. Eugeniu Andrianov
6. Ruy Andrade
5. Ioan Bigea
4. Shani Zamir
3. Enrika Derza
2. Aliose
1. Gino Scannapieco

Maine fiti cu ochii pe Star Gossip Magazine, pentru ca la ora 12 vom publica un interviu in exclusivitate cu cei trei crai ai festivalului George Grigoriu – editia 2013!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top