Now Reading
Alege Vintage

Alege Vintage

Printre cei care sunt obisnuiti ai covorului rosu de la Hollywood si printer colectionarii de vintage, Decades, de pe Melrose Avenue, din Los Angeles, si elegantul lui proprietar, Cameron Silver, sunt in fruntea listei de furnizori de haine, pantofi, posete si bijuterii din anii ’60 si ’70 ( uneori chiar mai vechi ). Casele de moda din lumea larga nu doar ca se bazeaza pe el sa le gaseasca obiecte vintage care sa le inspire, si si sa le sugereze care va fi urmatoarea tendinta. Cum se apropie momentul unor premii, magazinul lui se umple cu celebritati si de stilisti in cautarea acelui ceva care ii va deosebi de toti ceilalti – si trimit fotografii sa se agite pe acolo.

Cameron ne spune de ce lucrurile din categoria vintage trebuie preferate pentru o noapte speciala. In plus, ne dezvaluie secretele lui de achizitionare.

“Cine e fata asta?” m-am intrebat prima data cand am vazut-o pe Rachel in vizita la Los Angeles cu ocazia unei sedinte foto. Trebuia sa fi fost prin 1988. Chiar acolo in Decades ne-am intersectat dragostea pentru butonii cu pietre pretioase, rochiile Halston si accesoriile Hermes. Cand Rachel s-a mutat aici, a devenit o buna prietena a mea si a magazinului. Mereu pastrez cate ceva pentru ea. Dar uneori ma surprinde, ca si atunci cand a ales un costum de baie Rudi Gernreich, din anii ’50, pentru o petrecere a unei cliente a ei. Cine s-ar fi asteptat?

See Also

Eu ma pricep la vintage si exista putine surse i bune pentru a face o rochie frumoasa pentru o petrecere, ca sa nu mai vorbim despre bijuteriile si posetele cu care sa se potriveasca. Obiectele vintage reprezinta o alegere foarte buna. Daca stii ce sa iei, scapi de curentele contemporane ale modei. Deja au iesit din moda o data. Daca nu au trecut proba timpului, deja sunt nemuritoare. Singura conditie este sa faci aceasta vanatoare de comori cu ochii larg deschisi si cu urmatoarele zece ponturi in minte:

  • Cand gasesti un obiect vintage, intreaba-te daca arata la moda. Asta e marea ironie: daca ceva arata vintage, s-ar putea sa fie prea elaborat. Dar chiar si o piesa din perioada edwardiana poate avea un aer modern si sa se potriveasca fara sa arate ca un costum de Halloween.
  • Starea in care se afla e cea mai importanta. Uita-te sa nu aiba pete la subrat, gauri de molii, margele lipsa sau tivul desirat. Unele defecte nu pot fi reparate!
  • Ai grija la materialele ieftine! Obiectele de unica folosinta de acum patruzeci de ani sunt la fel ca acelea de unica folosinta de azi. Alege materiale de calitate!
  • Doar daca nu esti un colectionar inrait, alege obiecte vintage pe care le poti purta, nu pe care sa le aduni doar. Cumpara haine care au un pic de mister, un pic de istorie.
  • Faptul ca au o eticheta nu inseamna neaparat ca sunt bune. O piesa vintage trebuie sa aiba un design bun pentru a putea fi purtata. Pentru aparitia lui Lindsay Lohan la deschiderea principalului magazine Cartier de pe Rodea Drive, Rachel a ales o rochie Marilyn Monroe, facuta de un designer American necunoscut. Fotografii au innebunit.
  • Bazeaza-te intotdeauna pe gusturile tale sau pe ale cuiva in care ai incredere. Oamenii vin la Decades pentru ca au incredere in gustul nostru. Stiu ca noi recunoastem un design bun si alegem ceea ce se poate purta.
  • Alege ceea ce e la moda, chiar si in vintage. Corpul tau e cel care dicteaza ce sa porti. Anumite corpuri aratau bine in rochiile anilor ’50, altele in cele din anii ’70.
  • Accesoriile vintage pot transforma complet o tinuta. Poti purta aceeasi rochie neagra scurta iar si iar si sa schimbi doar poseta.
  • Cand vine vorba de bijuterii vintage, nu te gandi la cele sigure.
  • Arata modern prin combinatii. De exemplu, poti lua o rochie din anii ’50 si sa o asortezi cu niste pantofi sexy, colorati si cu niste zorzoane, marca Jimmy Choo.
What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top