Now Reading
Alina Latan – “…daca reusesti sa faci din pasiune un job, un mod de viata, nimic nu e dificil sau imposibil.”

Alina Latan – “…daca reusesti sa faci din pasiune un job, un mod de viata, nimic nu e dificil sau imposibil.”

Alina Latan, un nume care pentru mine inseama iubire, devotament, incredere, pasiune si endless. De ce? Urmatorul material va explica totul.

De unde te inspiri cand creezi o haina/colectie? 

Ma inspira calatoriile, marea, oamenii frumosi si viata in general. Cand desenez pentru colectii fac anumite conexiuni intre muzica, film, pictura contemporana, arhitectura. Pentru costumele de teatru, ma inspira personajul, scenariul si viziunea regizorului.

Care este aspectul cel mai dificil in a-ti administra propria eticheta de designer? De la productie la vanzari si publicitate? Care a fost partea cea mai grea atunci cand ai decis sa ai propriul brand?

Cand iti construiesti un brand incepi sa te cunosti din ce in ce mai bine si sa te regasesti in fiecare etapa. Iubesc ceea ce fac si daca reusesti sa faci din pasiune un job, un mod de viata, nimic nu e dificil sau imposibil.
Exista etape din care inveti si in mod firesc, evoluezi. De la schita, la alegerea materialului, la pregatirea produsului pentru proba, pana la adaugarea etichetei si livrare, toate etapele reprezinta provocari necesare.

Alina Latan pentru Star Gossip Magazine (2)

Ce ai vrea sa inteleaga lumea despre cum este sa lucrezi in industria modei din Romania si nu numai?

Aici si oriunde, moda reflecta societatea, este suficient sa privim in jurul nostru.. 🙂 Primul pas ar fi sa intelegi industria si targetul caruia i te adresezi. Sa fii informat, actual, prezent in mod constant pe piata si neobosit in atingerea scopurilor.

Ce inseama moda/fashion pentru tine si cum o adaptezi vietii de zi cu zi?

Un mod distractiv de exprimare, o necesitate pe care o adaptez spontan vietii mele in fiecare zi. Multa pasiune exprimata prin munca mea si prin felul meu de a fi.

Cum ai vrea sa se simta cei care poarta hainele semnat Endless by Alina Latan?

Frumosi. 🙂

Alina Latan pentru Star Gossip Magazine (5)

In ultima perioada ai lucrat foarte intens cu Teatrul National din Timisoara, ce este diferit atunci cand lucrezi la o piesa de teatru pe partea de costume?

Ma consider norocoasa si onorata sa pot realiza productii atat de mari alaturi de Ada Lupu Hausvater, Ion Rizea, Claudia Ieremia (pe care o admiram de multi ani pe scena si tv), si toti actorii minunati de la Teatrul National din Timisoara si echipele din spatele scenei. Daca pentru o colectie este necesar sa anticipezi tendintele, sa fii creativ si sa transpui in haine viziunea ta despre lume, in teatru primeaza personalitatea, individualitatea fiecarui personaj. Alaturi de creativitate, textura materialelor si realizarea tehnica a costumelor joca un rol cel putin la fel de de important ca si in cazul colectiilor de sezon. Sunt legata la fel de tare de fiecare spectacol in parte insa provocarea cea mai mare o reprezinta piesa “Anna Karenina” (regia Ada Lupu Hausvater), cu un impact regizoral, actoricesc si vizual pe masura muncii tuturor si cu biletele “sold out”.

Cum definesti cuvantul lux?

Prin calitate si individualitate.

Iti traiesti visul? Daca ai pierde totul maine, ce ai face?

See Also

Mereu mi-am dorit sa fac asta. Referitor la cea de a doua intrebare, ma atasez mai degraba de oameni decat de obiecte. As lua-o de la inceput cu acelasi entuziasm.

Alina Latan pentru Star Gossip Magazine (4)

Lucrezi in diferite domenii, toate legate de moda: de la colectii, la fashion shoots , la art directing pentru commercials, la proiecte de teatru. Ce te motiveaza sa faci astfel de activitati?

Fiecare proiect este special, dinamic si provocator. Iubesc proiectele in care simt ca pot lucra alaturi de oameni frumosi, creativi si cel putin la fel de motivati ca si mine. Ma inspira le fel de mult stabilirea garderobei pentru o sedinta foto sau desenatul schitelor de idei pentru tinutele endless, alegerea materialelor si transpunerea lor in tipar si apoi in produs finit alaturi de echipa din atelierul personal. Fiecare zambet sincer al clientilor de la “endless”, al actorilor de la Teatrul National, feed-back-ul pe care il primesc de la publicul din sala prin mesajele de pe facebook sau prin mail dupa fiecare spectacol, buna dispozitie, increderea si determinarea oamenilor dragi alaturi de care lucrez.
.
Mesaj pt cititorii Star Gossip Magazine si fanii/clientii endless

DO everything with endless love!

Alina Latan pentru Star Gossip Magazine (3)

 

foto: Denis Savescu

locatie: Hotel Timisoara

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (3)
  • Locuiesc in Timisoara si de fiecare data cand o vad pe aceasta femeie ma gandesc cum reuseste sa faca atea lucruri frumoase si de unde are asa multa energie! Desi nu ma cunoaste eu o admir si ma bucur ca avem si noi femei cu capul pe umari! Bravo Alina!

    • Iti multumesc frumos si sunt convinsa ca mai sunt si alte femei ok. in Timisoara. 🙂 O seara faina! Alina

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top