Acum citește
O noua interpretare a piesei „O scrisoare pierduta” pe scena teatrului „Maria Filotti” Braila

O noua interpretare a piesei „O scrisoare pierduta” pe scena teatrului „Maria Filotti” Braila

o-scrisoare-pierduta-12

„O scrisoare pierduta” este un spectacol realizat la Teatrul „Maria Filotti” in aprilie 2011, s-ar putea spune mai ”vechi”, insa, cu un destin destul de special si nedrept.

Aparut intr-o perioada mai complicata a teatrului brailean, pe fondul unor resentimente si suspiciuni prezente intre conducerea teatrului si echipa artistica de atunci, acest spectacol, regizat de Lucian Sabados, a mai primit o lovitura la inceputul acestui an prin disparitia tragica a marelui actor Bujor Macrin, cel ce interpreta rolul lui Trahanache, partitura pe care era axata viziunea regizorala. Dar viata merge inainte asa ca, in primavara acestui an, s-a reluat ”Scrisoarea Pierduta” cu doua inlocuiri importante, adica, cunoscutul si îndr?gitul actor Mihai Coada îin rolul lui Trahanache si Dragos Campan in rolul lui Dandanache.

Seria inlocuirilor nu s-a terminat, astfel ca, prin absenta temporara a valoroasei actrite Mihaela Trofimov, ce interpreta rolul lui Zoe Trahanache, din fericite motive de maternitate, se cuvine a fi dublat si acest rol cardinal, astfel ca optiunea regizorului s-a indreptat, fara ezitare, spre cea care interpreteaza aceeasi partitura in ”Scrisoarea Pierduta” de la Ploiesti, o lectura scenica total diferita, iar numele acestei actrite, unul dintre cele mai sonore nume al noului val de actori, este Diana Cavallioti.

Noua ”Scrisoare Pierduta” pe care o veti vedea la Braila incepand de vineri, 8 noiembrie, este un spectacol diferit in liniile sale esentiale, de cel initial, si asta cel putin din considerentul elementar ca un actor nu seamana cu celalalt si astfel si partitura, relatiile cu celelalte personaje si situatiile scenice nu pot fi la fel.

Va invitam sa vedeti sau sa revedeti renasterea unui spectacol, o lectura politizata, aspra, actuala, din care comedia nu a fost nicidecum indepartata, ci, pur si simplu, este ”reconditionata” prin antiteza cu grotescul si chiar tragicul unor similitudini de situatii, caractere si mesaje intre IERI si ASTAZI. Ceea ce va promitem cu deplina responsabilitate este ca personajul principal al acestui spectacol ramane Caragiale, Marele Papusar, Vizionarul si Moralistul ce a vorbit atat de aplicat despre permitatea si imuabilitatea Romanului dintotdeauna, declara Lucian Sabados.

Vezi și

Alaturi de cei trei actori mentionati mai sus si nou intrati îin biografia acestui spectacol veti regasi nume marcante ale scenei brailene: Emilian Oprea – Tipatescu, Alin Florea – Catavencu, Liviu Pintileasa – Pristanda, Valentin Terente – Farfuridi, Marcel Turcoianu – Cetateanul Turmentat, Zane Jarcu – Branzovenescu, in scenografia lui Gheorghe Mosorescu.

Reprezentatiile noii ”Scrisori Pierdute” sunt programate in 8, 9 si 17 Noiembrie.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus