Now Reading
TURNEU DE TEATRU EDUCATIONAL LA BRAILA

TURNEU DE TEATRU EDUCATIONAL LA BRAILA

familia-offline-afis-bun1

Luni, 11 noiembrie, la ora 18.00, la Teatrul „Maria Filotti” din Braila se va juca spectacolul “Familia Offline”, care face parte din proiectul “Copiii migratiei” – Turneu de teatru educational. Spectacolul are in distributie 9 copii (Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionut Rosca, Mario Stefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoita, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi), care evolueaza alaturi de actorii profesionisti, Mihaela Radescu si Viorel Cojanu. Regia spectacolului este semnata de Radu Apostol, iar textul a fost scris de Mihaela Michailov. Muzica originala este compusa de Bogdan Burlacianu (Bobo de la Fara Zahar), iar scenografia poarta semnatura Mariei Mandea. INTRAREA ESTE GRATUIT?

Spectacolul “Familia Offline” isi propune sa dezbata – prin mijloacele artei teatrale – problematica migratiei fortei de munca, din perspectiva copiilor ramasi in tara, copii care se adapteaza noilor roluri sociale ale familiei de granita: devin ei insisi parinti-copii care-si cresc fratii mai mici si au grija unii de altii. “Familia Offline” este spectacolul maturizarii in absenta parintilor. Este spectacolul copiilor care se transforma in oameni mari, asteptand sa fie din nou alaturi de parinti. Maturizarea lor naste intrebari inocente, tandre si cinice despre lumea in care traim: Cand suntem destul de mari ca sa crestem singuri? Cand devenim mama? Si când mama nu e, cine e mama?

Turneul de teatru educational “Copiii migratiei” isi propune itinerarea spectacolului “Familia Offline” in zonele puternic afectate de efectele migratiei fortei de munca si, totodata, prezentarea metodelor de lucru folosite in atelierele pe care Radu Apostol, Mihaela Michailov si Mihaela Radescu le-au facut cu grupul de copii care evolueaza in spectacol.

See Also

Inaintea reprezentatiei cu spectacolul “Familia Offline” va avea loc o prezentare a metodelor de lucru (jocuri si exercitii de teatru educational), la care sunt asteptati educatori, invatatori si profesori, interesati s? lucreze cu grupuri de copii, si care vor sa se familiarizeze cu modalitatile de abordare proprii unui proiect de teatru educational. Prezentarea se va desfasura la Teatrul „Maria Filotti”, in intervalul 15.00-16.00. In cadrul acestei prezentari, vor fi oferite participantilor, gratuit, cele doua carti ale proiectului: “Familia Offline” – Spectacol de Teatru Educational” si “Teatrul Educational. Jocuri si exercitii teatrale.”

“Copiii migratiei” – Turneu de teatru educational este un proiect cultural finantat de catre Administratia Fondului Cultural National, si initiat de catre Asociatia Culturala “Replika”, impreuna cu Teatrul Foarte Mic.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top