Acum citește
Teatrul Maria Filotti Braila prezinta prima premiera oficiala a managerului Lucian Sabados

Teatrul Maria Filotti Braila prezinta prima premiera oficiala a managerului Lucian Sabados

!afis_casa_print-copy

Sambata, 16 noiembrie de la orele 17.00, la Sala Studio a teatrului „Maria Filotti” Braila se va juca prima premiera oficiala a managerului Lucian Sabados. Este vorba despre piesa ruseasca „Casa” de Evgheni Grîskovet si Anna Matison, traducerea in limba romana de Bogdan Budes, in regia tinerei Sanziana Stoican si scenografia lui Valentin Varlan. Distributia include cativa dintre cei mai talentati actori ai Teatrului Maria Filotti: Alin Florea – in rol principal, alaturi de care evolueaza cu siguranta si daruire Ramona Ganga, Emilian Oprea, Liviu Pintileasa, Liliana Ghita, Valentin Terente, Corina Georgiana Bors, Dan Moldoveanu/ Marius Exarhu.

Tanara si talentata regizoare, Sanziana Stoican, o artista deosebita, care, pana acum, a montat cu succes si pe alte scene ale tarii, spectacole precum “Amarastenii” de Zadoch Zemach la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti, “Ce zile frumoase!” de Samuel Beckett la UNTEATRU Bucuresti sau “Trei femei inalte” de Edward Albee la Teatrul Sica Alexandrescu din Brasov, propune un text de o extraordinara actualitate, scris de Evgheni Griskovet si Anna Matison, specific dramaturgiei ruse, un excelent amestec intre comic si dramatic.

„Casa” de Evgheni Griskovet si Anna Matison este un text pentru toate categoriile socioprofesionale si de varsta, un spectacol in care se vor regasi atat cei maturi cat si in mod special cei tineri. Scenografia spectacolului este semnata de Valentin Varlan, un tanar arhitect, care s-a indreptat catre teatru si propune cu acest proiect, un concept modern de conventie scenica, o tehnica in stil minimalist, sugerata prin elemente de decor. O scenografie inteligenta, clara, care potenteaza ideile regizorale.

foto_sanziana_jpg

Vezi și

In cadrul Festivalului De Teatru Independent desfasurat recent la Bucuresti, Sanziana Stoican a castigat premiul pentru cea mai buna regie, iar Valentin Varlan a castigat premiul pentru cea mai buna scenografie pentru spectacolul ”Ce zile frumoase”, montat alaturi de Asociatia UNTEATRU din Bucuresti.

Premiera spectacolului „Casa” face parte integrata din programul managerului teatrului Lucian Sabados bazat pe creativitate si performanta, denumit „Inceput de drum- provocare si/ sau sansa”, avand ca scop incurajarea tinerilor regizori si oferirea sansei colectivului artistic sa lucreze cu acestia, program menit sa refaca si sa consolideze legaturile de suflet ale artistilor braileni cu publicul lor fidel.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus