Now Reading
Interviu: Sofia Afrenie – la gustul fiecaruia sa pot pune o pata de moda

Interviu: Sofia Afrenie – la gustul fiecaruia sa pot pune o pata de moda

Spune-ne cateva cuvinte despre tine, cum ai inceput sa creezi haine?
Am inceput sa creez haine in timpul liceului, insa cream mai mult pentru mine. Pe vremea aceea, mama mea avea un atelier de croitorie si mai tot timpul eram acolo. Am crescut in mediul acela; miros de ulei de masina,tipare, materiale, cliente, tatal meu picta..Si cred ca era si normal sa urmez la un moment dat drumul acesta. Prima mea colectie s-a numit Street Hippster si am creat-o in urma cu 4 ani in timpul facultatii.

Care este pregatirea ta de baza si cum ai ajuns la stilul care te caracterizeaza?
Am absolvit Facultatea de Arte si Design Timisoara, sectia Textile Moda

Ce anume te inspira si cum ai defini creatiile tale? Carui tip de public se adreseaza?
Exista nenumarate lucruri care ma inspira atunci cand imi creez colectiile; incepand de la vremea de afara, o vacanta, un film bun, materialele, plus foarte multi artisti din muzica, moda, film. Si ma simt foarte atrasa de cultura africana, asiatica; de tot ce este viu colorat, are structuri si este super accesorizat.

make up: Adina Trohin model: Romina Pasculovici foto: Andreea Iancu
make up: Adina Trohin
model: Romina Pasculovici
foto: Andreea Iancu

Cum privesti tu moda – trebuie sa arati bine pentru tine sau pentru ca un anumit lucru este in tendinte?
Consider ca fiecare trebuie sa aiba propria lui *moda*, un stil care il defineste. Moda in genere, tendintele, influenteaza unele perioade, insa eu sunt de principiu *poarta ceea ce iti vine bine, nu ceea ce este la moda*. Nu este doar un cliseu pentru mine. Ca designer, este evident ca incerc sa creez avand la baza tendintele. Tocmai plecand de la principiul de mai sus, la gustul fiecaruia sa pot pune o pata de *moda*.

Care e relatia ta cu moda romaneasca? Pe o scara de la 1 la 10, ce nota i-ai acorda?
Nota mea este 8. Sunt oameni deosebit de talentati care merita o nota mai mare. Faptul ca in Romania se investeste destul de putin, si aici ma refer la interesul oamenilor, nu face neaparat acest domeniu unul corijent.

make up: Adina Trohin model: Romina Pasculovici foto: Andreea Iancu
make up: Adina Trohin
model: Romina Pasculovici
foto: Andreea Iancu

Spune-mi cum relationezi tu cu moda.
Consider ca relationez destul de bine cu moda in general (ma refer aici la participari de evenimente,relationare cu ceilalti designeri si profesionisti,clientela etc.). Cea ce se intampla in Romania momentan cu moda nu prea ma influenteaza, las sa curga totul de la sine, imi urmez drumul meu.

See Also

Cat de mult conteaza accesoriile la o tinuta si cum sa stim sa ni le potrivim de fiecare data?
Consider ca accesoriile sunt foarte importante. Fie ca este vorba de un inel, o bratara sau o pereche de pantofi, acestea trebuie sa fie in perfecta armonie cu tinuta. Accesoriile create de mine pot fi purtate la o gama larga de tinute. Marturisesc ca nu am creat foarte multe accesorii, mai mult pentru shooting-urile colectiilor mele. Acestea au exprimat exact stilul meu vestimentar, fiind nonconformiste, puternice, menite sa scoata purtatorul din anonimat.

Ce surprize ne pregatesti pentru 2014?
Planurile mele pentru viitor ar fi multe, insa prefer sa ma misc cu pasi marunti si siguri 🙂 Primul si cel mai important pas in momentul de fata este acela de a-mi mari echipa de la atelier.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top