Acum citește
Interviu in exclusivitate cu distinsa actrita Catalina Nedelea (Teatrul „Maria Filotti” Braila) – „Teatrul si Viata sunt magie”

Interviu in exclusivitate cu distinsa actrita Catalina Nedelea (Teatrul „Maria Filotti” Braila) – „Teatrul si Viata sunt magie”

Catalina Nedelea face parte din galeria actorilor braileni care, gratie talentului si nenumaratelor roluri interpretate de-a lungul vremii, au adus un plus valoare si au adus Teatrul ‘Maria Filotti’ la nivelul de astazi.
Acum, Catalina transmite mai departe lectiile de viata si de scena invatate si ajuta in formarea noii serii de micuti actori, o data cu contributia importanta adusa trupei de teatru „Spiridusii”, a Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Braila.
Star Gossip Magazine ii doreste astazi, 27 ianuarie, LA MULTI ANI de gratie si impliniri personale si profesionale si va invita sa cititi in exclusivitate interviul pe care distinsa actrita l-a acordat revistei noastre!

Sunteti posesoarea unei bogate experiente actoricesti. Care puteti spune ca este momentul care v-a marcat atat in plan profesional, cat si personal?

Aducerea pe lume a celor doi copii, sunt cele mai importante momente al vietii mele. Familia e vitala, ea ma ajuta, ma inspira, ma sprijina. Teatrul pentru mine e bucurie, implinire, uimire , tristete, e viata, e totul. Teatrul si Viata sunt magie. Gandind astfel, teatru e cu mine tot timpul. Viata mea personala e legata de cea profesionala. Nu pot functiona altfel.

In ultima vreme v-ati dedicat formarii micilor actori. Cat de greu este sa lucrezi cu copiii? Cat de mult pot ei empatiza cu personajele pe care le joaca?

Cu Scoala Populara de Arte am o colaborare frumoasa de mai mult timp. Cu rabdare am adunat copii sensibili, talentati, care doresc sa faca lucruri frumoase. Nu stiu de ce se spune ca e greu. Copiii sunt minuni. Cu ei nu lucrez decat povesti. Am dramatizat atatea povesti, am scris si citeva piese pentru cei mici, ca as putea sa le public. Nu se stie niciodata?!! Jucandu-se cu aceste povesti, intelegand personajele, ei ajung sa se descopere, sa evolueze. De doi ani am format si o clasa de liceeni, cu care sper sa fie la fel de bine. Eu cred in ei.

Cand va mai putem vedea intr-o piesa de teatru pe scena de la Maria Filotti. Cum apreciati evolutia acestei institutii in ultimul timp?

O schimbare este. Cred ca evolutia deja se vede in imaginea teatrului, numarul de spectacole, noua abordare a spectatorilor, tot ce tine de marketing. Si abia au trecut citeva luni, e bine. Pe scena teatrului ma puteti vedea in spectacolele stagiunii trecute si nu numai. Sunt sigura ca pana la sfirsitul stagiunii voi veni si cu un personaj nou-nout.

Care sunt lucrurile care va fac fericita in meseria dvs de actor?

Totul. Iubesc sa lucrez la un personaj, drumul pana la premiera, dar e fantastic si sa joc un spectacol de trei, patru stagiuni si sala sa fie plina, sa redescopar personajul, colegii, emotiile inainte de a se ridica cortina. TOTUL.

Ce va propuneti pentru acest an cu echipa Spiridusilor?

Multe. Ca de fiecare data, foarte multe. Sa ne jucam, sa invatam sa vorbim cat mai corect, sa ne distram si, normal, sa facem un spectacol cu care sa ne prezentam la festivalul de la Braila, de la Bacau si nu numai. Cu spectacolul „Iezii, lupii, purcelusii si Scufita karatista”, nu numai ca am luat locul 1 la Braila si trofeul de la Bacau, dar piesa s-a bucurat de succes si in rindul elevilor. Am fost invitati sa-l jucam pentru premiantii diferitelor scolii brailene. Deci, am destule de facut 🙂

Sunteti si ati fost o actrita iubita de public. Ce v-a determinat sa va îndreptati spre regie?

Cu prietena si colega mea Flori POPA , am un proiect de spectacole pentru copii. Am adaptat si dramatizat texte cunoscute, povesti ale copilariei. Regie e mult spus si nu as vrea sa se supere oamenii care fac asa cum trebuie acest lucru. Eu doar m-am jucat, intr-un anumit moment al vietii, asa m-am exprimat, asta a fost calea pe care am gasit-o atunci. Sunt norocosa. Am incercat si anul trecut, cand am fost invitate sa jucam in cadrul festivalului de la Buzau si la mai multe evenimente ale scolilor din Braila. Sunt sigura ca nu ma voi opri aici.

Care a fost rolul care v-a placut cel mai mult din toate cele pe care le-ati interpretat de-a lungul carierei? Care este rolul pe care nu l-ati avut si pe care vi l-ati fi dorit?

Domnul MACRIN spunea ca avem rolurile pe care ni le dorim cu adevarat. Nu stiu, dar de toate m-am bucurat, cu fiecare personaj intalnit m-am descoperit. Fiecare personaj are o energie, o muzica numai a lui, pe care eu a trebuit sa o descopar.

Ce alte pasiuni mai aveti, in afara de teatru?

Dincolo de scena sunt un om normal, sunt mama, sotie. Imi place sa gatesc atunci cind am timp, sa scriu si imi plac calatoriile.

Vezi și

Teatru autentic versus teatru contrafacut. Ati simtit vreodata ca lucrati la un proiect care nu e autentic?

Teatru exista. Unii cred ca-l inventeaza..Eu sunt de parere ca trebuie sa invat din tot, din toate experientele vietii. Nu imi pare rau de nimic, au fost si sunt alegerile mele.

Da artistul ceva lumii sau ia ceva de la lume?

Bineinteles. In egala masura luam si dam emotie.

Cum ati descrie viata de actor?

Tot ce am spus pana acum, plus multe zile fara sa stiu daca afara e iarna sau a venit primavara, de repetitii pina la miezul noptii, de repetitii cu gindul la copilul meu daca are temperatura, de noptile nedormite in cautarea unui gest, de replici pe care nu le uit, de esecuri, de aplauzele de la finalul spectacolului, de zambetul si salutul unui trecator.

Ce mesaj de suflet doriti sa impartasiti brailenilor?

Veniti la teatru!!! Aici putem visa impreuna!!!

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus