Now Reading
“Cafe Journal” sau primul pas de succes din cariera actorului-regizor Ciprian Brasoveanu

“Cafe Journal” sau primul pas de succes din cariera actorului-regizor Ciprian Brasoveanu

Asa cum ne spunea in exclusivitate in interviul pe care ni l-a acordat, Ciprian Brasoveanu, tanarul actor al Teatrului “Fani Tardini” din Galati, se pregateste de un nou pas important din cariera sa.
De la roluri jucate cu mult talent, Ciprian va trece in spatele camerei de filmat, fiind regizorul si producatorul primului sau film, “Cafe Journal“, a carui premiera va avea loc in perioada 29-30 martie la Teatrul “Fani Tardini”. Evident, Ciprian nu renunta nici la prima sa iubire, avand si rolul principal in acest film misterios, tenebros, despre o lume intunecata, o lume a inadaptatilor care isi cauta un loc doar al lor, doar pentru ideile lor, o cafenea unde ei isi pot exprima adevarata personalitate.
Vorbind despre distributia din “Cafe Journal”, ii amintim pe: Ioana Citta Baciu, Petronela Buda, Iulia Grigoriu, Cristian Gheorghe, Gheorghe V. Gheorghe si Florin Toma.

De-a lungul timpului am tot scris scenarii de film, iar acum 2 ani si jumatate am scris un scenariu de lung-metraj cu care speram ca o sa atrag atentia cuiva. Mi-a luat un an numai sa scriu scenariul, asta pentru ca e o poveste de o mai mare amploare si mai dificila din punct de vedere al productiei. Dupa ce l-am terminat, am trimis niste mailuri unor persoane despre care credeam ca ma pot ajuta sa transform scenariul in film, insa nu am primit nici un raspuns de la nimeni. Am fost putin dezamagit, insa nu m-am dat batut. Am realizat faptul ca voi putea sa ajung acolo unde imi doresc doar daca voi face eu un film. Asa ca am inceput sa dezvolt ideea pentru “Cafe Journal”.

M-am gandit ca, nedispunand de un buget impresionant, va trebui sa mizez pe poveste mai mult decat pe actiune. Povestile de mister, personajele bizare, inadaptatii si alte elemente m-au indreptat catre un scenariu “tesut” in jurul unei cafenele care exista doar pe timpul noptii. Desi am incercat, din motive ce tin de productie, sa mentin povestea cat mai simpla, intr-un final s-au nascut, aproape fara voia mea, alte si alte personaje care au intrat in poveste, alte locuri. Am filmat in vreo 15 locuri diferite. Distributia insumeaza 21 de actori, cam tot atatia oameni care m-au ajutat cu figuratia si cand trag linie parca nu mai pare un film independent cu buget ultra-redus 🙂

Dar, sa nu ne lasam inselati de aparente, toate aceste lucruri au fost posibile si cu ajutorul colegilor din teatru. Am incercat sa impart roluri pe la fiecare. Din pacate, nu am reusit sa lucrez cu toti. Din distributie au facut parte si oameni obisnuiti, prieteni, cunostinte, rude…dar tind sa cred ca nu se vor sesiza diferentele intre cele doua categorii de actori. Totodata am primit un mare ajutor din partea unor firme, hoteluri, restaurante si alte institutii din Galati care mi-au pus la dispozitie gratuit locurile de filmare. Mentionez un merit special studioului Vintage Lab Division care s-a implicat in realizarea acestei productii. N-as fi reusit niciodata sa fac acest film fara acest minunat studio cu sediul in sufrageria mea. Si ce echipa minunata lucreaza acolo! Recent s-au dezvoltat si au mai deschis o filiala in dormitorul mare. Inca putin si-or sa-mi ocupe tot apartamentul, sper insa ca bucataria si baia sa ramana doar ale mele :))

Premiera filmului va avea loc pe 29 si 30 martie la Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galati. Nu stiu daca vor fi singurele vizionari pentru public, de asta o sa depinda probabil si impactul filmului asupra spectatorilor si daca se va mai cere. Poate o sa mai facem vizionari si in alte locuri dar ramane de vazut. Totusi atentia mea se concentreaza cel mai mult pe festivalurile de film., ne-a declarat in exclusivitate actorul-regizor Ciprian Brasoveanu.

Noi va lasam cu primele doua trailere ale acestui film si va invitam la vizionare cu mintea deschisa!

See Also

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comment (1)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    Scroll To Top