Now Reading
150 de piese validate pentru Eurovision Romania

150 de piese validate pentru Eurovision Romania

159 de piese au fost inscrise in cursa pentru desemnarea reprezentantului Romaniei la concursul Eurovision 2014, cu 11 mai multe decât la selectia de anul trecut. Dintre acestea, 150 au fost validate in urma verificarii dosarului de inscriere, iar 9 au fost respinse, neindeplinind toate conditiile impuse de Regulament. Din totalul pieselor inscrise, 71 au fost trimise organizatorilor prin e-mail, iar 88 au ajuns in plicuri la Registratura TVR. Numararea si verificarea plicurilor continand melodiile trimise s-a desfasurat luni, 17 februarie, si marti, 18 februarie, la sediul TVR, cand documentele au fost deschise si verificate in prezenta unui notar autorizat. Perioada de inscrieri pentru etapa nationala a concursului s-a incheiat vineri, 14 februarie, la ora 20.00, pentru inscrierile expediate in plicuri si la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail.

Vedete autohtone, dar si multi compozitori straini – italieni, spanioli, greci, belgieni, norvegieni – spera sa reprezinte Romania la concursul de la Copenhaga, din luna mai. Cei care au trecut de verificarea dosarului intra la preselectie, miercuri si joi (19 si 20 februarie), cand juriul de specialitate va alege cel mult 12 piese pentru finala nationala. Tudor Turcu, VH2, Vizi Imre, Blaxy Girls, Dan Helciug, Stefan Stan, Paula si Ovi, Bere Gratis, Mirela Vaida, Naomi, Anthony Icuagu, Jazzy Jo, The Zuralia Orchestra, Orlando Ivan (Radio 21), Silvia Dumitrescu, Ozana Barabancea, Andrei Leonte, Cobzality feat. Matilda Pascal Cojocarita, Andreea Olariu, Renée Santana, Alexandra Craescu, Cezar Dometi si alte nume devenite celebre in concursurile de talente se numara printre cei pe care i-am putea vedea pe scena concursului, daca piesele lor vor trece de preselectia din 19 si 20 februarie. In aceeasi competitie intra si cateva compozitii semnate de Smiley, Marius Moga sau Cristian Faur.

Melodia castigatoare va fi aleasa pe 1 martie, intr-un spectacol televizat, cu public, desfasurat la Teatrul Dramatic „Sica Alexandrescu” din Brasov, spectacol prin care posturile TVR isi lanseaza grilele de programe pentru aceasta primavara.

Anul acesta, pe 1 martie, pregatim un spectacol pe care noi ni-l dorim extraordinar: spectacolul lansarii grilelor de primavara ale TVR si finala in care alegem reprezentantul Romaniei pentru Eurovision 2014. Pe 1 martie, acum 46 de ani, se lansa Cerbul de Aur, prima sa editie fiind la Brasov, la Teatrul Sica Alexandrescu. Avem toate motivele sa ne intoarcem la Brasov si va asteptam pe toti sa ne fiti alaturi!”, a spus Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision.

See Also

Concursul cantecului european se va desfasura, in acest an, la Copenhaga – Danamarca, in 6, 8 si 10 mai. Romania va participa in cea de-a doua semifinala a concursului, cea din 8 mai, alaturi de Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia si Elvetia.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top