Acum citește
Paula si Ovi, din nou la Eurovision!

Paula si Ovi, din nou la Eurovision!

Paula si Ovi au ca?tigat finala Eurovision Romania 2014, dupa ce au obtinut cele mai multe puncte in urma cumularii votului publicului si al juriului, in spectacolul transmis sambata, 1 martie, in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro, precum si pe www.eurovision.tv. Piesa lor, Miracle, a primit 10 puncte de la public si cele mai multe puncte din partea juriului (12), obtinand in final un total de 22 de puncte. Selectia nationala Eurovision 2014 s-a desfasurat la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov. Spectacolul a fost organizat de TVR, Primaria Municipiului Brasov, Regia Publica Locala a Padurilor Kronstadt si Teatrul „Sica Alexandrescu”.

Cu emotii în glas, Paula si Ovi au multumit tuturor celor care au facut posibila implinirea acestui vis: „Va multumim tuturor, suntem onorati, ati pus o mare povara pe umerii nostri si nu speram decat sa va facem mandri in mai la Copenhaga”, a spus Ovi imediat dupa aflarea vestii. „Se intampla miracole, se intampla momente ca acestea. Va promitem ca vom face tot ce ne sta in suflet si in puterea noastra„, a promis ?i Paula.

Locul al doilea a fost obtinut de Vaida, cu 16 puncte (4 juriu si 12 televot), iar al treilea de Vizi Imre, cu 16 puncte (10 puncte juriu, 6 puncte televot). Anca Florescu s-a clasat pe a patra pozitie (5 puncte juriu si 8 televot), iar Stefan Stan & Teddy K au ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 5 televot). In clasamentul final, Renee Santana & Mike Diamondz s-au clasat pe a sasea pozitie (6 puncte juriu, 4 televot), urmati de Bere Gratis (8 puncte juriu, 1 televot). Cu 0 puncte de la juriu si 7 din partea telespectatorilor, Sal a ocupat pozitia a opta, pe locul al noualea fiind trupa The dAdA (2 puncte juriu, 3 televot). Penultimele locuri au fost ocupate de The Zuralia Orchestra (3 puncte juriu, 0 televot) si de Naomy (1 punct juriu, 2 televot). Clasamentul se incheie cu Silvia Dumitrescu (0 juriu, 0 televot).

Juriul de specialitate al selectiei nationale a fost compus din: regizorul muzical Alexandra Cepraga, interpreta Nicoleta Matei (Nico), Nancy Brandes – dirijor, orchestrator, compozitor si actor comic israelian originar din România, compozitorul si claparul Bobby Stoica, respectiv presedintele juriului, muzicianul Madalin Voicu.

Vezi și

Unul dintre momentele emotionante ale serii a fost acela cand actrita Stela Popescu a salutat publicul de pe scena de la Brasov, aceeasi pe care, in urma cu 46 de ani, actrita deschidea prima editie a Cerbului de Aur. In partea a doua a spectacolului, Corina Chiriac, Proconsul si prima castigatoare din tara noastra a Cerbului de Aur, Luminita Dobrescu, au readus in memoria romanilor melodiile lor premiate la acest festival.

Fanii Eurovision sunt asteptati duminica, 2 martie, de la ora 13.00, la un program in care pot revedea cele mai bune momente ale spectacolului de sambata seara, difuzat la TVR 1 si TVR HD, iar de la 18.30, la TVR 1, la Eurovision Dopo Festival afla care sunt primele ganduri ale invingatorilor inainte de finala de la Copenhaga, dar si ale celorlalti concurenti.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus