Now Reading
Festivalul international de muzica usoara George Grigoriu Editia a X-a, 6 – 8 iunie 2014, Braila, Romania

Festivalul international de muzica usoara George Grigoriu Editia a X-a, 6 – 8 iunie 2014, Braila, Romania

Festivalul international de muzica usoara George Grigoriu a aparut in peisajul de gen din Romania, la initiativa Consiliului Judetean Braila, in anul 2005.
Cu intindere nationala, la acea prima editie, a atras inca de la inceput atentia prin acompaniamentul orchestral, asigurat de mari artisti reuniti in formula restransa a Big-Band-ului Radio, notarea computerizata, excluderea play-back-ului si nu lipsit de importanta, Trofeul, care a pornit de la un Fiat Albea si a juns in ultimii ani la BMW.
Succesul primei editii i-a incurajat pe organizatori astfel incat in anul 2006 s-a lansat editia internationala. In acelasi an, Festivalul de la Braila a primit Premiul Revistei Actualitatea Muzicala a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania pentru cel mai bun festival de muzica usoara. Pozitie pe care si-o pastreaza si in prezent.
De la cea de a treia editie Festivalul George Grigoriu a evoluat si a castigat in imagine si importanta prin alaturarea de echipa de la Braila a doua institutii prestigioase in calitate de coproducatori – Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune astfel incat evenimentul a fost transmis in direct la TVR, inclusiv TVR International cu importanta plus valoarea de profesionalism.
In cei zece ani pe scena Festivalului au urcat 242 de concurenti, 148 romani si 94 din Albania, Belarus, Bulgaria, Canada, Croatia, Elvetia, Estonia, Franta, Georgia, Germania, Grecia, Islanda, Israel, Italia, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Marea Britanie, Maldive, Malta, Moldova, Polonia, Portugalia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Suedia, Turcia, Ukraina, Rep. Kirchiza.

La editia a X-a sunt prezenti in competitie 24 de tineri din Romania, Marea Britanie, Rusia, Canada, Italia, Ukraina, Belarus, Croatia, Bulgaria, Moldova. Ei vor evolua in fata unui juriu al carui presedinte este Marius Teicu si avand in componenta sa pe Andreea Andrei, Horia Moculescu, Titus Andrei, Crsiatian Faur, Eliane Dambre, Elvetia, Oleg Volontir, Moldova, Martin Karlonski, Bulgaria, Franco Iannizi, Italia.

Concertele ce vor raspunde tuturor preferintelor, categoriile de varsta. Astfel, in prima seara, vineri, 6 iunie va evolua Ian Raiburg din R. Moldova, sambata, 7 iunie, Adrian Enache iar ultima seara, dupa spectacolul oferit de cele mai bune voci ale editiei, laureatii, vor evolua Grupul Aliose, Elvetia (castigatorii Trofeului editiei 2013) si, in final, Stefan Banica.

Bagheta dirijorala a Big-Band-lui va fi ca de obicei la Ionel Tudor iar microfonul prezentatorului la Octavian Ursulescu.

See Also

Organizatorii – Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie si co-producatorii TVR 2 si Societatea Nationala de Radiodifuziune.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top