Now Reading
PREMIERA! Muzica – punte de legatura intre Romania si Grecia | Vera si Balkan Avenue lanseaza hitul “Babe”

PREMIERA! Muzica – punte de legatura intre Romania si Grecia | Vera si Balkan Avenue lanseaza hitul “Babe”

In ultima vreme piata muzicala romaneasca a avut o deschidere larga in Europa. Tanara artista din Romania, Vera, si proiectul cu radacini grecesti, Balkan Avenue, vin sa reconfirme succesul muzicii romanesti in strainatate, dar si legaturile muzicale stranse intre popoarele balcanice. Piesa ce a rezultat in urma acestei colaborari si care ameninta acum topurile muzicale europene se numeste “Babe” , a fost produsa de Nikos Mouzakitis (fondatorul si liderul proiectului Balkan Avenue) si este semnata la casa de productie Azza Records din Romania ( That’s Right, Mellina).
Despre aceasta colaborare muzicala, Vera, pe numele sau real Veronica Maria Eftimie declara: “Propunerea a venit din partea lui Nikos, care mi-a ascultat piesele pe YouTube, i-a placut cum cant si apoi m-a contactat pe Facebook. Sper ca piesa sa placa publicului din Romania, si nu numai. Cu atat mai mult cu cat are un sound fresh, de vara. Cu Nikos am colaborat excelent, este un profesionist.”

10485620_873694432658935_179443044_n

Vera ( Maria Eftimie) este originara din Braila si a absolvit Facultatea de Filosofie din Galati si un master in Filozofie sociala. “Nascuta in zodia berbecului, sunt o fire ambitioasa, cateodata incapatanata, dar cu simtul umorului. Nu pot defini un moment anume cand m-am apucat de muzica. Inca de mica, aveam obiceiul sa cant orice melodie auzeam. Muzica pentru mine este totul si sunt o perfectionista atunci cand vine vorba de acest aspect. Nu am cursuri de canto la baza, dar am fost mereu autodidacta. In anul 2010 am cunoscut un prieten, care avea un studio de inregistrari, unde am inregistrat primul cover, la piesa “Nine million bicycles”(Katie Melua). Apoi am inceput sa cant prin puburi si cluburi in Braila. Imi dadeam seama ca asta imi doresc sa fac, sa cânt. Am continuat sa postez coveruri la diferite piese pe youtube timp de doi ani. In prezent piesele mele se aud la radiouri online din Braila, din tara, dar ?i la postul de radio HitStation din Germania. In 2013, am colaborat cu Mircea Cioclei la piesa “Besame”, care a cunoscut o ascensiune fulminanta in strainatate. Tot in 2013, am cunoscut un dj din Londra, Chris Biggs, caruia i-a plãcut foarte mult piesa “My lucky star” si a decis sa faca un remix la casa de productie Twisted Beats. Remixul se aflã in top 5 vanzari online in Londra si se aude in toate cluburile britanice.”, ne povesteste Vera despre traiectoria sa muzicala. In prezent, artista lucreaza la un nou single propriu, “Closer”, care va fi lansat in curand.

10486860_873550069340038_488323193_n

Nikos Mouzakitis este originar din Corfu, Grecia, iar pentru el drumul muzical a inceput de la varsta de 7 ani, cu primele lectii de teorie muzicala si trompeta in cadrul unei filarmonice locale. Dupa ce a obtinut numeroase premii muzicale la concursuri scolare, interesul sau pentru muzica electronica a inceput in timpul studiilor universitare, cand a inceput sa isi creeze propriile sound-uri. Nikos canta in prezent la chitara si la bouzouki. In septembrie 2012 Nikos a participat la Eurovision Song Contest pentru prima data, cu piesa “I still remember”. In ianuarie 2012 Nikos a fondat proiectul Balkan Avenue si a lansat primul single sub aceasta titulatura, piesa ce poarta titlul “Lovely call”. Balkan Avenue a ajuns sa aiba colaborari cu artisti din Grecia, Argentina, Italia si România.

Babe este o piesa speciala pentru mine, imi aminteste de o fosta iubire si imi doream ca mesajul piesei sa ajunga la inimile tuturor. Am produs aceasta piesa acum trei ani, dar pana acum am tinut-o doar pentru mine. Mi-a placut foarte mult vocea Verei , ne-am potrivit muzical foarte bine si am decis sa realizam aceasta piesa impreuna. Sper sa fie un succes. Iubesc Romania si va pot marturisi ca muzica lui Edward Maya este unul dintre motivele pentru care am decis sa incep sa compun si sa produc piesele mele proprii”, a declarat Nikos.

See Also

Facebook Vera ( Maria Eftimie): https://www.facebook.com/VeraOfficialRo
https://www.facebook.com/pages/Maria-Eftimie
Facebook Balkan Avenue: https://www.facebook.com/pages/Balkan-Avenue-Official
Facebook Azza Records: https://www.facebook.com/AzzARecords

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top