Now Reading
“La Grande Magia” – la granita intre iluzie si realitate – in avanpremiera pe scena Teatrului “Maria Filotti

“La Grande Magia” – la granita intre iluzie si realitate – in avanpremiera pe scena Teatrului “Maria Filotti

Teatrul Maria Filotti Braila va invita la avanpremiera spectacolului LA GRANDE MAGIA de Eduardo de Filippo , care va avea loc vineri 27 iunie, de la orele 18.00, la Casa de Cultura a Tineretului . Regia ii apartine lui Radu Nichifor, scenografia este semnata de Vioara Bara, traducerea este realizata de Horia Garbea, consilier pentru momentele de magie este Andrei Teasca de la Teatrul de Magie Bucuresti, iar fotografiile sunt realizate de Radu Arama .
Distributia: Otto Marvuglia, magician, iluzionist – Valentin Terente, Calogero di Spelt- Lucian Panzaru, Marta di Spelta , so?ia lui Calogero – Narcisa Novac, Zaira, sotia lui Otto – Elena Andron, Mariano, amantul Martei – Radu Horghidan, Arturo, amic al lui Otto- Dan Moldoveanu, Amelia, fiica lui Arturo – Iulia Vasilescu, Gervasio , amic al lui Otto – Adrian Stefan, Sergentul – Costica Burlacu, Gennarino , valetul lui Calogero – Marius Exarhu, Matilda , mama lui Calogero – Monica Ivascu, Gregorio, fratele lui Calogero- Alexandru Marin, Rosa, sora lui Calogero – Emilia Mocanu, Dna Marino – Wanessa Radu, Dna Locascio – Catalina Nedelea,Dna Zampa – Flori Popa, D-ra Zampa – Corina Bors, Roberto Magliano – Ionel Spalatu.

Eduardo de Filippo a fost actor, regizor, scenarist, producator, piesele sale fiind jucate pe toate meridianele, transpuse in filme remarcabile precum “Divort Italian” sau “Filomena Marturano”.
“La grande magia” se inscrie in biografia artistica a dramaturgului in anul 1948, dar este si astazi o piesa de pregnanta actualitate. Eduardo de Filippo avertizeaza ca magia iluziilor poate afecta fiinta umana, mai ales odata cu trecerea timpului si cu spectrul amagitor al neimplinirii. Actiunea este derulata abil pe doua planuri, magia concreta ca exercitiu, dar si iluzia proprie raportata la realitatea curenta.

Textul il am de mai mult timp in sertar. Este mai metaforic, desi eu nu am cautat un text filozofic, dar este o poveste scrisa de un autor care face tot timpul cu ochiul la public. Cred ca va fi un spectacol agreabil. Spectacolul este ferit de trucuri teatrale, este aseptic, epurat de fumuri, lumini, efecte. Este o poveste umana interesanta“- a declarat regizorul Radu Nichifor.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top