Now Reading
Play Design Fair – o perspectiva noua asupra modei si designul romanesc

Play Design Fair – o perspectiva noua asupra modei si designul romanesc

Sambata si duminica 28-29 iunie, Institutul Francez si terasa Chez Elvire din Bucuresti au fost gazdele unui eveniment deosebit –  Play Design Fair, primul targ de reciclare inteligenta si design romanesc.

In cadrul evenimentului de upcycling si moda, si-au expus colectiile designeri vestimentari precum Alex Nimurad, Mihaela Cretescu, Iulia Marinescu, Christine on the Clouds, Urzeala sau Lorena Trica si tricourile Ruvik. Cum accesoriile, bijuteriile si gentiile ne sunt foarte dragi, am rezervat un loc pentru creatiile contemporane ale UtopicArt, Dianei Vasile, Artuca Design, Silviei Suotean, Rodicai Richard, Vivianei Basan, Don Papillon, Una ca luna si Madalinei Teler.

Musette s-a pregatit de vara cu surprize in jurul unui concept original: o toneta din materiale reciclate, o selectie de produse de sezon si o serie de genti special create cu ocazia targului, din vechi banere publicitare ale brandului. Propunand pe toat? durata târgului un adev?rat atelier de upcycling, echipa coordonata de insasi Cristina Bitlan si Laura Luca, a executat accesorii personalizate din piele pentru vizitatori, sumele colectate din vanzarea obiectelor au fost donate Asociatiei Beneva pentru copiii bolnavi de cancer de la sectia de oncopediatrie a Spitalului Marie Curie din Bucuresti.

Galeria de arta contemporana Galateca a fost prezenta cu o selectie specifica precum produsele Catalin Nastasoiu si Ronativ, Pisica Patrata, tricourile romanesti Murmur by Andreea Badala special concepute pentru galerie, bijuteriile Carlei Szabo sau piesele Magdalenei Pelmus.

In atriumul Institului, pe toata durata evenimentului au avut loc conferinte inspirationale sustinute de personalitati precum Sandra Ecobescu presedinta Fundatiei Calea Victoriei, Iulia Gorneanu director artistic al galeriei Galateca, Gabriela Urda fondatoarea Yard Sale, Alexandra Ion, antropolog la Institutul de Antropologie Francisc I. Reiner, Ioana Nicolescu, fondatoarea Play Design Fair si Mona Silvia Timofte, educator muzeal la Muzeul Na?ional de Art? al României.

Iubitorii de imagini frumoase au putut admira expozitia de fotografie a lui Radu Coman “It’s all so quiet”, expusa la parterul atriumului.

See Also

Sound design-ul de vara a fost asigurat de echipa Nicecream.fm, cu un playlist agreabil si o serie de proiectii alese pentru prima parte a serii.

Cu umor, curiozitate si viziune asupra tendintelor actuale si directiilor din moda cat si life-style, proiectul Play Design Fair semnat Code Noir Style, a pus lumina pe un trend international major facandu-i pe bucuresteni sa descopere, intr-un context deosebit, upcycling-ul in designul contemporan romanesc.

Va asteptam cu drag la urmatoarea editie ce va avea loc in luna octombrie.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top