Now Reading
“Be a man” – curajul artistic de a spune NU violentei domestice

“Be a man” – curajul artistic de a spune NU violentei domestice

Ce inseamna un barbat adevarat in ziua de azi? Oare este mult prea plictisitor, mult prea iesit din tipare, daca barbatii de toate varstele si categoriile sociale ar fi mult mai atenti cu femeia de langa ei? Pana unde merg sacrificiile, acceptarea in relatia de cuplu, in speranta ca …maine e o zi mai buna sau ca..juramintele de iubire dureaza pana ce moartea ne va desparti?
Be a man” poate fi interpretata de catre masculii feroce din societatea de azi drept o simpla reactie feminista. Piesa, expusa ( si la propriu si la figurat) miercuri, 24 septembrie, cu succes de catre tinerele si realmente talentatele Elena Anghel ( regizoarea intregului concept), Andreea Hristu si Ana Badea, in cadrul Festivalului de Teatru Independent “Butterfly Effect” de la Galati, este in sine o contraofensiva, o schimbare de roluri, un “asa nu” tacit, artistic, dar puternic, al femeii ce indura violenta domestica, asuprirea, dominarea fizica, verbala, psihica, doar pentru ca iubeste. Femeia care accepta sa aiba doar obligatii, nu si drepturi, in timp ce barbatul are doar drepturi, doar pentru ca e barbat.
“Be a man” este dovada faptului ca dansul ( pe cantece populare romanesti, pentru o tema mioritica, cat mai veridica) poate exprima adesea mult mai mult decat cuvintele. O violenta mult mai mare, la care suntem partasi cu totii, majoritatea neavand curajul de a reactiona, unele dintre noi pe care o acceptam, parand fericite in fata lumii. O drama puternica a femeii ce traieste intr-o lume aparent condusa de barbati. Femeia care are curajul sa se imbrace in pantalonii barbatului de langa ea si care pentru o clipa schimba asa zisul firesc din relatii tocmai pentru a exprima strigatul de durere, de frustrare, dinauntrul sau.
La final, ramane o singura intrebare: care este viata pe care noi, ca femei, ne dorim sa o traim alaturi de barbatul langa care, la inceput, credem ca vom fi fericite?

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top