Now Reading
Cel mai asteptat film romanesc al anului, “De ce eu” va fi lansat in cinematografele din toata tara pe data de 27 februarie

Cel mai asteptat film romanesc al anului, “De ce eu” va fi lansat in cinematografele din toata tara pe data de 27 februarie

„Bazat pe fapte reale, „De ce eu?” spune povestea lui Cristian (Emilian Oprea), un tanar procuror idealist care incearca sa rezolve un complicat caz de coruptie in tumultuosul context social-politic din Romania anilor 2000. Cristian investigheaza cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mita, fals si uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are insa implicatii la nivel extrem de inalt si ii spulbera tanarului magistrat increderea in justitie. Incercand sa descopere adev?rul, Cristian intra intr-o zona periculoasa si se expune unor revelatii dureroase si neasteptate.

Un film inspirat dintr-o realitate atat de puternic? poate fi facut intr-o mie de feluri. Pe mine, insa, ma intereseaza strict demontarea mecanismelor prin care un om puternic, la propriu si la figurat, ajunge in doar 20 de zile sa-si ia viata. Ce mecanisme, ce resorturi interne se declanseaza in momentul in care descoperi ca tot sistemul pentru care ai lucrat si in care te-ai format e corupt si putred din temelii? E, practic, un film despre dezintegrarea rapida a unui om care alege sa lupte, din interior, impotriva sistemului”, declara Tudor Giurgiu.

Protagonist este Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Braila, aflat la primul sau rol principal intr-un lungmetraj de cinema. Distributia este intregita de actorii Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucretia Mandric, Sore Mihalache, Ionut Caras, Virgil Ogasanu.

Tudor Giurgiu se afla la cel de-al treilea lungmetraj din cariera, dup? Legaturi boln?vicioase (2006) si Despre oameni si melci (2012). Acesta semneaza si scenariul, alaturi de Loredana Novak. Director de imagine este Marius Panduru, montajul este semnat de Lemhényi Réka, de scenografie s-a ocupat Cristian Niculescu, iar costumele au fost create de Szélyes Andrea. Muzica este compusa de Viktor Chouchkov.

See Also

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top