Now Reading
Finala Eurovision Romania va avea loc la Sala Polivalenta din Craiova

Finala Eurovision Romania va avea loc la Sala Polivalenta din Craiova

Spectacolul in urma caruia se va decide piesa care va reprezenta Romania la concursul muzicii europene din acest an se va desfasura la Sala Polivalenta din Craiova. Evenimentul din 8 martie va fi transmis in direct de TVR.

Edilii mai multor orase din tara si-au manifestat dorinta de a fi gazda si de a sprijini realizarea selectiei nationale a concursului Eurovision din acest an. Doua motive au primat in alegerea orasului Craiova: are o Sala Polivalenta inaugurata recent, la sfarsitul anului 2012, cu o capacitate de peste 4000 de locuri, a doua ca marime din Romania; pe de alt? parte, Craiova lupta pentru titlul de „Capitala Culturala Europeana”, pentru anul 2021, lucru care se va decide anul viitor.

In prezent, etapa de inscrieri pentru selectia nationala a concursului Eurovision 2015 este in plina desfasurare. Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru selectia nationala o mai pot face pana pe 8 februarie. Piesele pot fi trimise prin posta sau depuse direct la Registratura TVR (Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, Bucuresti), pe suport CD, cu men?iunea „Pentru Selectia Nationala Eurovision 2015” inscrisa pe plic sau electronic, la adresa eurovision@tvr.ro.

Calendarul pentru desfasurarea selectiei 2015:

See Also

– 26 ianuarie – 08 februarie: inscrieri
– 9, 10, 11 februarie: preselectii – piesele vor fi audiate de juriu
– 12 februarie: anuntarea celor 12 piese care vor intra in concurs
– 8 martie: Finala nationala

Concursul Eurovision 2015 va avea loc la Viena, cu semifinalele pe 19 si 21 mai si finala pe 23 mai. Romania va concura in a doua jumatate a primei semifinale, din 19 mai, conform tragerii la sorti din aceasta saptamana.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top