Now Reading
Uvertura de Ziua Indragostitilor la Teatrul “Maria Filotti” Braila

Uvertura de Ziua Indragostitilor la Teatrul “Maria Filotti” Braila

Februarie, fie in mod traditional romanesc, ca “Dragobete” , fie in varianta importata, “Valentine’s Day”, a devenit si a intrat in constiinta noastra ca o luna in care elogiem iubirea sub toate aspectele si in toate ipostazele ei , din viata reala sau din lumea fictiunii artistice.
La fix un an de la premiera sa , seducatorul text si spectacol, “LEONCE ?i LENA” a reusit sa fascineze si sa intereseze pe semenii nostri, in ciuda distantei enorme in timp, de aproape doua sute de ani, ce ne desparte de momentul scrierii sale.
Povestea de iubire dintre printul LEON si prin?esa LENA, dincolo de canavaua situatiilor si intamplarilor savant orchestrate de autorul Georg Büchner, reuseste si astazi , sau mai précis , mai ales astazi , sa devina un simbol, atat de necesar si de dorit in vremurile noastre, atat de complicate si “amestecate”. Este un simbol al puritatii , iubirii , poeziei , emotiei si sensibilitatii autentice, care reuseste intr-o lume formalizata si inchistata, de la curtea unui rege oarecare, sa ii infranga regulile si constrangerile nedrepte .
Momentelor de poezie si de pura filosofie li se adauga, intr-un mod organic, numeroase elemente de comedie de situatie si de caracter, care in viziunea novatoare , moderna si proaspata a regizorului Vlad Cristache reusesc sa starneasca hohote de ras si care devin, in interpretarea daruita si talentata a lui Ionut Visan , Corina Bors , Constantin Cojocaru , Ramona Ginga , Narcisa Novac , Valentin Terente, alaturi de Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan si Costica Burlacu, reale momente de virtuozitate artistica.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top