Now Reading
Finalistii selectiei nationale Eurovision 2015

Finalistii selectiei nationale Eurovision 2015

Dupa ascultarea melodiilor validate sa participe la selectia nationala Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care intra in finala Selectiei Nationale Eurovision Romania. Luminita Anghel, Alexa si Aurelian Temisan, Voltaj, Baietii, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee si CEJ sunt cei pe care ii vom vedea pe scena Salii Polivalente din Craiova, la finala nationala a concursului Eurovision 2015 din 8 martie. Lista completa a celor 12 melodii calificate la Selectia Nationala Eurovision 2015 poate fi accesata pe eurovision.tvr.ro, unde piesele pot fi si ascultate de fanii concursului. Tot acolo se gasesc si Regulamentul concursului si alte informatii suplimentare.

Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar si de 10 ori, de catre membrii juriului, care si-au dorit sa faca cele mai bune alegeri pentru selectia nationala. In final, cu totii au fost de acord ca oricare dintre cele 12 compozitii ar putea reprezenta Romania cu succes in faza internationala a concursului, de la Viena”, a declarat Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului, la incheierea preselectiei.

Cei 12 finalisti incep pregatirea pentru show-ul din 8 martie chiar de vineri, 13 februarie, cand sunt stabilite intalniri cu echipa de productie a Televiziunii Romane. Urmeaza pentru ei un program plin, cu participari la emisiuni, sedinte foto si inregistrari. Prima aparitie televizata a artistilor calificati in finala nationala este programata pentru duminica, 15 februarie, la ora 21.10, cand telespectatorii TVR 1, TVR HD si internau?ii de pe TVR+ ii vor cunoa?te mai bine, in cadrul primei editii a emisiunii Eurovision Romania.

See Also

In acest an, la Eurovision au fost inscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat in preselectie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de inscriere, 14 candidati au fost respinsi, intrucat nu au respectat cerintele prevazute in Regulament. In finala Selectiei Nationale cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizarii publicului larg, dar si votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca in cazul votului juriului. Selectia nationala se va desfasura la Sala Polivalenta din Craiova si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe www.tvrplus.ro.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top