Now Reading
Bogdan Tudor, din The 50‘s, cu Blue Noise la Eurovision 2015

Bogdan Tudor, din The 50‘s, cu Blue Noise la Eurovision 2015

Cinci absolventi de Conservator si unul de Coregrafie ne asigura ca Love Won‘t Run Away. Cu ajutorul unui bun prieten muzician si compozitor, Eduard Carcota, au pus la punct melodia a capella pe care o canta in finala Eurovision Romania din 8 martie
Sunt destul de tineri… doar de o luna se numesc Blue Noise. Sunt trei baieti si trei fete – 6 voci si-atat!… – care s-au calificat pentru finala Eurovision Romania de la TVR cu melodia Love Won‘t Run Away.
Pe Bogdan Tudor, zis si Planorul, lumea il cunoaste din trupa The 50‘s, cu care canta Stefan Banica. Impreuna cu ceilalti cinci tineri – Diana Moraru, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Denis Bolborea – isi spun generic „laboratorul de voci” sau Blue Noise. In afara lui Denis, absolvent de Coregrafie, toti ceilalti cinci membri Blue Noise sunt absolventi ai Academiei de Muzica, Diana terminand chiar Conservatorul de la Viena, sectia chitara clasica.
In trupa Blue Noise, Diana Moraru este soprana, Elena Morosanu – mezzo, Ana-Cristina Leonte – alto, Mihail Grigore – tenor, Bogdan Tudor – bas, percutii, Denis Bolborea – beatbox, looping and live fx. Sunt laureati la concursuri instrumentale, vocale, de jazz si au multe colaborari cu artisti cunoscuti din piata romaneasca, dar si cu artisti straini. Ana–Cristina este cunoscut? din trupa Javra si cvintetul de jazz care ii poart? numele; Elena Morosanu s-a facut remarcata cu proiectele personale sub numele Helen si este songwriter Hahaha Production. La fel este si cazul colegei noi, Diana Moraru, tot de la Hahaha Production. Mihail Grigore este violoncelist masterand la Academia de Muzica din Bucuresti. Denis Bolborea e cunoscut in primul rând drept coregraf din zona contemporana. Tanar si foarte activ, cu reale aptitudini muzicale, a participat la emisiuni tv muzicale. Fost component al Corului Madrigal, Bogdan Tudor a fost si membru al trupei The 50’s, alaturi de Stefan Banica. Elena, Ana-Cristina, Mihail si Bogdan reprezinta majoritatea membrilor formatiei a capella, Jazzappella, care nu mai exista in formula consacrata.
Ceea ce vrem sa stie publicul este urmatorul lucru: suntem o trupa a capella, cantam numai cu vocile, fara niciun acompaniament orchestral, fara niciun instrument. Speram sa fie interesant pentru public proiectul nostru. Noi il consideram un exercitiu, dar cum ar fi sa ajungem chiar si la Eurovisionul mare si sa interpretam a capella melodia noastra acolo..De altfel, faptul ca se canta a capella la Eurovision este o premiera, de care noi suntem responsabili”, spun cei 6 din trupa Blue Noise.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top