Now Reading
EXCLUSIV! EUROVISION 2015 ROMANIA| INTERVIU: VOLTAJ

EXCLUSIV! EUROVISION 2015 ROMANIA| INTERVIU: VOLTAJ

Voltaj face parte deja din galeria trupelor veterane de rock din Romania care, cu fiecare piesa, cu fiecare aparitie, au stiut sa electrizeze si sa isi sensibilizeze fanii. Iar trecerea timpului i-a facut pe membrii trupei Voltaj, in frunte cu Calin Goia, mai activi, mai energici, mai ambitiosi.
Astfel ca nu este o surpriza faptul ca anul acesta Voltaj au fost selectati intre cei 10 finalisti din cadrul Selectiei Nationale Eurovision Romania, cu hitul “De la capat“, care sustine o campanie sociala foarte puternica.
Star Gossip Magazine ofera astazi tuturor fanilor Voltaj, si nu numai, un interviu special, in exclusivitate, acordat cu ocazia Eurovision 2015!

Cum ati decis sa participati la Eurovisionul din acest an? A fost o pura intamplare sau v-ati dorit cu adevarat sa incercati si aceasta experienta?

Cand am compus si am lansat piesa si campania “De la capat” nu ne-am gandit ca vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama ca acest concurs poate sa ne ajute sa facem cunoscuta si international cauza copiilor ramasi in tara fara parinti si a parintilor plecati la munca in strainatate pentru a le putea asigura un trai decent.

Considerati ca o trupa de nivelul vostru are cu adevarat nevoie de aceasta participare?

Suntem convinsi ca aceasta participare nu va schimba in vreun fel cariera noastra. Dar campania noastra avea nevoie de o astfel de ocazie. Credem ca e o sansa ca acesti copii ramasi fara prezenta fizica a parintilor si care traiesc traume emotionale severe din aceasta cauza sa simta ca nu sunt singuri.

Pe care dintre finalisti ii puteti considera rivali?

– Sunt cateva piese bune si voci la fel. Concurenta e puternica. Dar, cum o facem de atatia ani, ne pregatim foarte atent aparitia scenica si productia showului nostru si suntem gata de competitie.

Piesa “De la capat” are un puternic mesaj social. Cum l-ati exprima, dincolo de muzica, pe scena de la Viena?

Noi o luam pas cu pas. Deocamdata ne-am gandit la un show pentru finala din Romania, din 8 martie, de la Craiova. Si credem ca am gasit niste idei foarte bune, care sa-i faca pe oamenii din sala si pe cei aflati in fata televizoarelor sa inteleaga perfect mesajul nostru si sa-i faca sa se implice in campania #delacapat.

Daca veti castiga voi finala nationala din 8 martie, veti ramane la varianta in romana a piesei sau veti crea o versiune speciala, in engleza?

In cazul in care vom merge la Viena, vom canta in engleza, partial sau in totalitate, pentru ca ne dorim ca mesajul nostru sa fie inteles de toata lumea. Avem deja pregatita versiunea in engleza a piesei, se numeste “All over again”.

Cat de important considerati ca este capitalul vostru urias de imagine pentru voturile publicului?

Este foarte important, ne bucuram de sustinerea fanilor nostri. Asta nu inseamna ca ne si vedem castigatori. Trebuie sa convingem atat publicul, cat si juriul, ca noi meritam sa reprezentam Romania la aceasta editie.

Ce inseamna pentru voi conceptul muzical al Eurovisionului? Cum comentati evolutia peste ani a acestui fenomen?

Pentru noi Eurovisionul inseamna un concurs puternic, care ne ofera ocazia de a ne face cunoscuta campania, datorita mediatizarii si vizibilitatii mari de care se bucura. Mai mult decat atat, credem ca este un concurs cu traditie, a ajuns anul acesta la cea de-a 60-a editie si ofera sansa unei tari de a se face remarcata pe plan muzical.

Ce parere aveti despre piesele trimise in acest an de Europa?

See Also

Le-am ascultat, dar nu vrem sa ne dam cu parerea. Pentru noi conteaza s-avem o prestatie cat mai buna daca vom ajunge la Viena.

Ati urmarit in timp competitia? Care credeti ca sunt noile tendinte?

Am urmarit an de an competitia si de multe ori piesele castigatoare ne-au luat prin surprindere. Am constatat ca nu exista tendinte. Fiecare tara incearca sa participe de multe ori cu o piesa asematoare ca stil cu cea care a castigat in anul precedent si se pare ca acest lucru nu functioneaza. Tocmai de aceea noi credem ca piesa noastra la Viena poate avea un impact puternic datorita mesajului, dar bineinteles si al show-ului.

Ce va urma dupa Eurovision? Pe cand un nou single/un nou album?

Urmeaza sa lansam un nou single la inceputul verii, pregatim un spectacol cu totul si cu totul diferit fata de ce-am mai facut pana acum si continuam activitatile campaniei “De la capat” alaturi de asociatiile World Vision Romania si Habitat for Humanity Romania.

Lasati un mesaj pentru cititorii Star Gossip Magazine si toti fanii vostri!

Sa nu va fie teama niciodata s-o luati DE LA CAPAT!

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top