Now Reading
Teatrul “Maria Filotti” Braila prezinta in avanpremiera, pe data de 22 martie, piesa “Platonov”

Teatrul “Maria Filotti” Braila prezinta in avanpremiera, pe data de 22 martie, piesa “Platonov”

Inceput la mijlocul lunii ianuarie 2015, proiectul teatral „Platonov” de A.P. Cehov, aferent Programului „Clasic vs. Contemporan” se afla in faza finala a repretitiilor generale. Pentru orice teatru din lume, un proiect Cehov reprezinta o piatra de incercare, o imensa provocare, atat pentru trupa cat si pentru publicul acestuia. Caracterul deschis si profunzimile textului cehovian obliga regizorul la atitudine si la o alegere personala, din multitudinea de sensuri si de carari semantice. Este si ceea ce a f?cut valoroasa regizoare Andreaa Vulpe. I-a fost cu atat mai greu, deoarece, acest prim text cehovian scris la doar 18 ani (!), pe langa intinderea sa deosebita, cuprinde numeroase viitoare teme, personaje, situatii si mai ales elemente de atmosfera ale viitoarelor sale patru capodopere dramatice.
Impreuna cu scenograful Daniel Titza, brailean de origine, regizoarea compune un spatiu si o atmosfera moderna, surprinzatoare, dar atasanta in spatiul Salii Studio a Teatrului „Maria Filotti”, pastrand insa in contextul modernitatii imagistice, sensurile si spiritul cehovian.
Distributia este pe masura impetuozitatii ?i curajului lecturii regizorale, toti cei 14 actori compunand o lume vie, inclestata intre vointa si inertie.
Cei 14 minunati actori sunt: Silviu Debu, Mihaela Trofimov, Valentin Terente, Emilia Bebu, Ionut Visan, Liviu Pintileasa, Corina Bors, Narcisa Novac, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan, Costica Burlacu, Emilia Mocanu si Alexandru Marin.
Primul spectacol cu vanzare de bilete va avea loc duminica, 22 martie, de la ora 18.00, la Sala Studio a teatrului, cand este programata Avanpremiera.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top