Acum citește
Teatrul „Maria Filotti” Braila invita publicul la ultima premiera din stagiune – „Acasa la tata”

Teatrul „Maria Filotti” Braila invita publicul la ultima premiera din stagiune – „Acasa la tata”

In acest week-end, la Sala Studio a teatrului „Maria Filotti”, de la ora 18.00, publicul brailean si nu numai este asteptat la ultima Premiera a stagiunii 2014 – 2015, cu piesa „Acasa la tata” de Mimi Branescu, un spectacol in regia lui Radu Nichifor si scenografia Soranei Topa, o poveste in care dragostea interactioneaza cu mediul social, de multe ori ostil, insa intotdeauna amuzant, incarcat de situatii si momente comice. Fiecare dintre cele sapte personaje are propria poveste de viata, pretext pentru veritabile recitaluri actoricesti. Dupa o cearta de cuplu, un tanar poet se intoarce in casa de la tara pe care a parasit-o pentru a deveni publicist la Bucuresti, cu cateva sute de articole in reviste pe care nu le citeste nimeni si aparitia intr-un volum colectiv de poezii. Intoarcerea sa reprezinta un bun pretext pentru ca tensiunile cu tatal sau recasatorit sa renasca si pentru ca prietenul si iubita din copilarie sa-si depene frustrarile.

Oamenii lui Mimi Branescu sunt vii si, asa cum ne-a obisnuit autorul, poantele curg minut de minut in jurul personajului central, putin nauc, putin acid, putin depasit de ce i se intampla.
Piesa lui Mimi Branescu, actor si dramaturg de succes, reprezentant al generatiei mai tinere de artisti, a cunoscut mai multe montari in ultimul timp, precum cea de la Teatrul Act din Bucuresti, cu o distributie de exceptie, care-i cuprinde pe: Marcel Iures, Gavril P?tru, Gabriela Popescu, Ada Simionica, Serban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Constantin Draganescu, actori de prim plan ai teatrului romanesc, sau montarea de la Teatrul de Comedie din Bucuresti, in regia lui Vlad Massaci, cu Vlad Zamfirescu si Marius Florea Vizante in rolurile principale.

Textul a cunoscut de curand si debutul cinematografic, deschizand cea de-a 19-a editie a Festivalului Filmului European (FFE), un lung metraj regizat de Andrei Cohn dupa scenariul lui Mimi Branescu, avandu-i in rolurile principale pe: Alexandru Papadopol, Florin Zamfirescu, Ioana Flora, Mirela Oprisor si Andi Vasluianu. In Teatrul „Maria Filotti”, cu ceva ani in urma, a mai fost montat cu succes, tot de Radu Nichifor, un alt text a lui Mimi Branescu, „Tablia de la marginea patului”.

Vezi și

„Acasa la tata”, o comedie exploziva, rafinata, plina de ritm si de situatii amuzante, un spectacol in care ii puteti admira pe cativa dintre indragitii actori ai teatrului: Monica Zugravu, Corina Bors, Adrian Stefan, Alexandru Marin, Narcisa Novac si Dan Moldoveanu, alaturi de Lucian Panzaru de la Teatrul „Fani Tardini” din Galati, colaborator fidel al teatrului nostru. Coloana sonora este semnata de compozitorul teatrului, Cornel Cristei.

Care este reacția ta?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vezi comentarii (0)

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

Acest site utilizează Akismet pentru a reduce spam-ul. Aflați cum sunt procesate datele din comentariile dumneavoastră.

Derulați în partea de sus