Now Reading
Filmele romanesti selectate la prestigiosul festival “Festival du film du Montreal”

Filmele romanesti selectate la prestigiosul festival “Festival du film du Montreal”

Unul dintre cele mai vechi evenimente de profil din lume, Festivalul de la Montreal, Canada, fondat în 1977, a ajuns anul acesta la editia a 39-a si va avea loc în perioada 27 august – 7 septembrie. Prin selectia de filme din peste 70 de tari, festivalul este unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din America de Nord.
Anul acesta, Festivalul de film din Montreal a inclus cinci filme romanesti pe lista proiectiilor care vor rula in perioada 27 august – 7 septembrie la Cinéma Quartier Latin.
Pe 30 august, de la ora 13:30, va fi proiectat primul film romanesc din festival, De ce eu? (Why me?), in regia lui Tudor Giurgiu. Filmul va fi prezentat in categoria Focus on World Cinema. O a doua proiectie va avea loc, luni 31 august, de la 9:00.
Tot in categoria Focus on World Cinema, Poveste de dragoste (Love is a story), ultimul lungmetraj al Cristinei Iacob, cu Dragos Bucur si Raluca Aprodu in rolurile principale, va fi proiectat luni 31 august (12:30) si marti, 1 septembrie (21:30).
Cu Rodica Lazar si Tudor Chirila in rolurile principale, lungmetrajul lui Vlad Paunescu, Live, este proiectat in categoria First Films World Competition. Live este, de altfel singurul film romanesc din competitia festivalului si va fi proiectat luni, 31 august, de la 17:00, si marti, 1 septembrie, de la 10:30.
La categoria documentare, vom putea vedea Fratii Dabija (The Dabija Brothers) al lui Catalin Draghici vineri, 4 septembrie, de la ora 18:00 si duminica, 6 septembrie, de la 14:30.
In fine, vorbim despre un scurtmetraj romanesc pe 2 septembrie de la ora 12:00: Mesagerul (The Message), in regia lui Radu Potcoava.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top