Now Reading
LAUREATII GALEI TANARULUI ACTOR HOP 2015

LAUREATII GALEI TANARULUI ACTOR HOP 2015

Editia a XVIII-a a Galei Tanarului Actor HOP, desfasurata la Vox Maris Grand Resort din Costinesti, s-a incheiat in seara zilei de 11 septembrie.
Juriul final a fost format din TUDOR CHIRILA – actor, muzician si compozitor, RADU JUDE – regizor si scenarist, MAIA MORGENSTERN – actrita si director al Teatrului Evreiesc de Stat, IULIANA VILSAN – scenografa si LUIZA ZAN – cantareata si profesoara de jazz.

PREMIILE GALEI TANARULUI ACTOR HOP

Premiul „STEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tanarului Actor HOP a fost acordat actritei DANA MARINECI pentru rolul din „Sonata sunetelor primordiale” de Kurt Schwitters, precum si pentru „Amor estival” – Stela Popescu. Premiul a fost inmanat de ION CARAMITRU, presedintele UNITER si directorul general al Teatrului Narional „I.L.Caragiale” din Bucuresti.

Premiul pentru cea mai buna actrita, sectiunea individual a fost acordat actritei MARIA TEODORA FILIP pentru „Un dada clown”, precum ?i pentru : „E?ti… unde?” – colaj dupa Romeo Fantastik – „Carolina”, Sweet Kiss – „Tu Alin, Alin, Alin” si Vama – „Scrisoare catre Fat-Frumos”. Premiul a fost inmanat de directorul Teatrului de Comedie, actorul GEORGE MIHAITA.

Premiul pentru cel mai bun actor, sectiunea individual a fost acordat actorului NICHOLAS CATIANIS pentru „Trifoiul cu patru foi” dupa „Ras Nervos” de Christopher Durang si „Trifoiul cu patru foi” de Eugène Ionesco, precum si pentru „Imi place sa ma plimb pe strada” – Manuela Fedorca. Premiul a fost inmanat de actrita ANA ULARU.

Premiul „SICA ALEXANDRESCU”, premiul special al juriului, a fost acordat actritei CATALINA BALALAU pentru rolul Ada in „With a little help from my friends” de Maria Manolescu, regia Irina Craita-Mandra, precum si pentru „Maneaua sfanta” – Vasile Oprea. Premiul a fost inmanat de LUIZA ZAN.

PREMIUL PUBLICULUI
Cea mai buna actrita: CORINA BORS pentru „Evadarea” – colaj dupa doua melodii ale formatiei Vama Veche („Vara asta am sa ma indragostesc” si „Vama Veche”), fragmente din „Jocul din Ialta” de Brian Friel si monologul Corinei din „Jocul de-a vacanta” de Mihail Sebastian, precum si pentru „Tate sogoritele” – Angela Rusu.

Cel mai bun actor: ADRIAN LOGHIN pentru „Un Om”, inspirat si adaptat din poeziile lui Tristan Tzara, precum si pentru „Part Of Your World” din musicalul The Little Mermaid.

Cea mai buna trupa de actori: AMELIA TOAXEN, RAUL HOTCAS, CORINA VISINESCU si RADU TUDOSIE cu spectacolul „DA DA VACANTA!”.

Premiile au fost inmanate de ERZSÉBET FELMÉRI, CSR&Social Media Coordinator MOL Romania, sponsorul principal al evenimentului si de actorul BOGDAN DUMITRACHE.

See Also

PREMII GAZDUITE IN CADRUL GALEI TANARULUI ACTOR

PREMIUL pentru prestanta si rostire scenica oferit de actrita Dorina Lazar, a fost acordat actorului COSMIN DOMINTE pentru „Vacanta la mare” de Theo Herghelegiu, precum si pentru „Super femei” – Body & Soul. Premiul a fost inmanat de criticul de teatru ILEANA LUCACIU. PREMIUL VOX MARIS*: DANA MARINECI pentru rolul din „Sonata sunetelor primordiale” de Kurt Schwitters, precum si pentru „Amor estival” – Stela Popescu.

Incepand cu editia 2014, regizorul si producatorul de film TUDOR GIURGIU acorda unuia dintre concurentii Galei HOP sansa de a face parte din programul „10 pentru FILM la TIFF”, initiat in 2012 de Festivalul International de Film Transilvania. Anul acesta aceasta sansa este oferita actorului NICHOLAS CATIANIS.

A prezentat actorul ALEXANDRU BOGDAN.
Directorul artistic al Galei HOP: regizorul RADU AFRIM.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top