Now Reading
“Autoportretul unei fete cuminti” – filmul romanesc avangardist lansat pe 25 septembrie in cinematografe

“Autoportretul unei fete cuminti” – filmul romanesc avangardist lansat pe 25 septembrie in cinematografe

Debutul in lungmetraj al regizoarei Ana Lungu, “Autoportretul unei fete cuminti” a avut premiera in cinematografele din Romania pe 25 septembrie. “Autoportretul unei fete cuminti” a avut si premiera mondiala, la inceputul anului in cadrul Festivalului International de Film de la Rotterdam. In plus, filmul a castigat Marele Premiu la festivalul“Crossing Europe” din Linz-Austria, premiul pentru cea mai buna regie, dar si premiul publicului la Bucharest IFF precum si premiul publicului la Festivalul Filmului European de la Bucuresti.

“Autoportretul unei fete cuminti” spune povestea Cristianei, o femeie de 30 de ani, crescuta intr-o “familie buna”. Personajul, intrepretat de actrita de teatru Elena Popa, isi petrece timpul intre doctoratul in inginerie seismica, discutiile cu cei doi prieteni apropiati, Alex (Andrei Enache) si Michelle (Iris Spiridon), si intalnirile – rare, dar mult asteptate – cu un barbat casatorit (Emilian Oprea), cu care are o relatie amoroasa. Dupa mutarea parintilor, Cristiana ramane sa locuiasca singura intr-un apartament din Bucuresti si se hotaraste sa-si ia un caine – dorinta ei din copilarie.

Din distributie fac parte actorii Elena Popa, Emilian Oprea, Radu Iacoban, Istvan Teglas, regizorul de film Andrei Enache, regizorii de teatru Iris Spiridon, Alexandru Lustig, Eugen Gyemant, parintii regizoarei, Dan & Magdalena Lungu si producatoarea Anca Puiu.

Scenariul filmului este semnat de Ana Lungu, imaginea Silviu Stavila, sunetul Vlad Voinescu si Filip Muresan, iar montajul a fost realizat de Dana Bunescu. Producatorii lungmetrajului sunt Anca Puiu – casa de productie Mandragora – si Ana Lungu.

Ana Lungu este cunoscuta publicului din Romania pentru pelicula “Burta Balenei”, productie selectata in 2010 la Festivalul International de Film de la Locarno in cadrul sectiunii Cineasti del presente/Filmmakers of the Present. “Burta Balenei” a fost scris si regizat impreuna cu Ana Szel .

See Also

“Autoportretul unei fete cuminti” este un proiect de film romanesc, 100% independent, realizat de casa de productie Mandragora cu participarea Papillon Film, Castel Film si Cinelabs Romania.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top