Now Reading
Astazi incepe Festivalul National de Teatru, editia a 25-a!

Astazi incepe Festivalul National de Teatru, editia a 25-a!

Astazi va fi inaugurata cea de-a 25-a editie a Festivalului National de Teatru – eveniment emblematic pentru cunoasterea si promovarea scenei romanesti, prin aducerea in fata publicului a celor mai semnificative productii teatrale din intreaga tara realizate in stagiunea trecuta, intr-o selectie propusa si in acest an de criticul de teatru Marina Constantinescu, drector artistic al FNT.
Prima seara a Festivalului aduce in fata spectatorilor cinci reprezentatii ale unor spectacole puternice, invitate din Targu-Mures si Cluj:
Astfel de la orele 18.00 si 21.00 pe scena Salii Majestic a Teatrului Odeon va evolua Compania „Liviu Rebreanu” a Teatrului National Targu-Mures, care prezinta „Dinte pentru dinte“ – un spectacol imaginat de regizorul Cristi Juncu dupa un text dramatic foarte jucat in ultima vreme pe scenele europene: „Zeul carnagiului” de Yasmina Reza.
Tot de la orele 18.00 si 21.00 Sala Pictura a Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti gazduieste spectaolul „Karamazovii” dupa F.M.Dostoievski, pus in scena de regizorul István Albu impreuna cu actorii Companiei „Tompa Miklós” – Teatrul National Targu-Mures
Deschiderea oficiala a celei de-a 25-a editii a Festivalului National de Teatru va fi marcata in aceasta seara, la ora 19.30, in foaierul Tapiserii al Teatrului National „I.L.Caragiale” din Bucuresti, la primul etaj. Va fi un eveniment de inalta tinuta la care vor fi prezente importante personalitati ale lumii culturale romanesti si internationale. Evenimentul va fi transmis in direct, prin live-streaming, pe portalul de internet adevarul.ro.
Lansarea oficiala a Festivalului va fi urmata, la ora 20.00, de spectacolul „Mein Kampf”, in regia lui Alexandru Dabija, o productie a Teatrului National „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca. Un moment de teatru memorabil, care va putea fi urmarit si in transmisiune directa oferita de Grand Cinema & More in cinci orase din tara – Brasov, Constanta, Pitesti, Timisoara si Bucuresti – precum si in trei capitale europene: Londra, Viena si Chisinau, in spatiile puse cu generozitate la dispozitie prin parteneriatul de prestigiu incheiat cu Institutul Cultural Roman si in Sala Mare a Teatrului National „Mihai Eminescu” din Chisinau.
La ora 22.30, pe frecventele postului Radio Romania Cultural, va debuta sectiunea on-air, radiofonica, a Festivalului. Radio Romania ofera in fiecare din cele zece seri FNT ascultatorilor posibilitatea de a urmari versiuni celebre ale spectacolelor invitate prin intermediul Teatrului National Radiofonic. In aceasta seara este programat spectacolul „Aniversarea” de Harold Pinter, in regia lui Dan Puican, o inregistrare din 1990, pastrata in Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Romane.
A 25-a editie FNT, aniversara, se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, domnul Klaus Iohannis.
Festivalul National de Teatru este organizat de UNITER, ARCUB si Teatrul National „I.L.Caragiale” din Bucuresti.
Proiect cultural finantat de Guvernul Romaniei prin Ministerul Culturii si Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top