Now Reading
“Antisocial” – un spectacol manifest – la Teatrul “Maria Filotti” Braila

“Antisocial” – un spectacol manifest – la Teatrul “Maria Filotti” Braila

Joi, 5 noiembrie de la ora 18.00, la Sala Studio, Teatrul “Maria Filotti” Braila va invita la cea de a XV a editie a proiectului Teatrului „Maria Filotti”, TMF INDEPENDENT, editie la care a fost invitat spectacolul „ANTISOCIAL”, productie a Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu.
Spectacolul „Antisocial”, semnat de Bogdan Georgescu, exploreaza din tripla perspectiva – a elevilor, parintilor si profesorilor – un caz emblematic pentru starea sistemului educational din Romania, petrecut la Cluj-Napoca, in iarna anului 2015. Mai multi elevi s-au confruntat in mod direct cu repercusiunile propriilor actiuni, dupa ce au ironizat, intr-un grup creat pe Facebook , mai multi profesori ai Liceului Teoretic „Gheorghe Sincai”.
Textul este dezvoltat prin tehnici de Arta Activa, impreuna cu actorii spectacolului – Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Calin Mihail Roajda, Alexandra Serban, Cristi Timbus si Maria Tomoiaga.
In contextul unei ere digitale, care aparent ne poate ajuta sa interactionam mai bine, comunicarea dintre elevi, profesori si parinti devine, paradoxal, deficitara. Spectacolul pune accent pe nevoia normalitatii di a moralitatii in invatamantul romanesc, fara a aduce acuze niciuneia dintre parti, provocand, in schimb, la meditatie, dezbatere si dialog.
Publicul este invitat la finalul reprezentatiei sa ia parte la acest dialog. Pornind de la cazul prezentat in spectacol, dezbaterea are scopul de a crea oportunitatea unei intalniri care sa genereze intrebari si posibile raspunsuri, astfel Teatrul “Maria Filotti” marcand o noua editie a proiectului “Divanele TMF”.

What's Your Reaction?
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top